Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 12 fore
Tésztához:
- 100 g dió
- 10 tojás
- 350 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 400 g darált dió
- 8 ek porcukor
- 200 ml tej
- 200 g vaj
- 1 kk citrom leve
- 3 ek rum
Disziteshez: reszelt csoki, dio, csokis ostya
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük. A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk. (a hozzávalókat, egy kanalkent adagoljuk a cukros reszhez - egy száraz, egy hab). Kivajazot, lisztezett kerek tortaformában teszuk, előmelegített sütőben először nagy, majd kis lángon sütjük (tűpróba!).
A krémhez a darált diót, porcukrot es tejet adig fõzünk amig kezd megkeménykedni, kihűlni hagyuk, s ezután összedolgozzuk a vajjal, rummal es citrom level.
A kihűlt tésztát 3 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül reszelt csokival, dioval vagy csokis ostyaval dekoráljuk.
|
|
burger eva írta 2 órája a(z) cseresznye érésben képhez:
Hűha....nálunk még csak kis zöld bogyó a cseresznye.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást!!! Örülök, hogy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
A szeletek közé kakaós porcukrot tettem, hamar...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Méteres kalács képhez:
Nagyon szépek ezek a szeletek! Régen én is sokszor ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) cseresznye érésben képhez:
Barátnőm ha megérnek gondolj rám egy-két szemmel. Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Már színesedő sárga barack képhez:
Marcsi! Mlyen szép nagyok már! Ez a kora nyári időjárás kedvez...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A korai cseresznyénk képhez:
Hűűű!-de megkívántam Marcsikám ezt a finom ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sarokház képhez:
Marcsi a sarokház is a kedvenceim közé tartozik, nem...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásos nokedli salátával képhez:
Marcsi jó ötletet adtál, már nagyon régen volt nálunk! Ez ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A mai ebéd gombaleves grizgaluskával képhez:
Marcsikám ízletes étvágygerjesztő és finom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!