Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
50 deka liszt
2,5deka élesztő
1,5deci tej
2 deci víz
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
fél deci olaj
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatom
A liszthez hozzáadom a sót
Amikor az élesztő felfutott a liszthez adtam valamint a tejet és a vizet is hozzáadtam és dagasztógéppel lágy tésztát gyúrok.
Ekkor adom hozzá a fél deci olajat,és közepesen lágy tésztává dagasztom
Lisztezett gyúródeszkára kiborítom letakarom és fél órát kelesztem
A kelesztés után 8 egyforma részre osztom,amiből kis golyókat formálok, majd egyenként ovális alakúra kinyújtom, és a szélesebbik felénél kezdem el feltekerni
Sütőpapirral bélelt sütőlapra teszem és még kb 20 percet kelesztem
Mielőtt a sütőbe tenném a kifliket langyos vizzel lekenem
A sütőt 200 fora felmelegítettem
A sűtőbenegy edényben vizet tettem,hogy gőz legyen amikor a kiflik sülnek 20-25 percig sütöm ,majd kiveszem és ismét langyos vizzel lekenem
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) A fiatal barackfák virágzásban képhez:
Marcsikám csodásak ezek a kis fiatal barackfák! Ahogy ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Marcsikám csodásan néznek ki ezek a szeletek! Biztos finom...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fasírozott képhez:
Marcsi a fasírozott is bármikor jöhet, mi is nagyon szeretjük! ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kukoricapejhes rántott hús burgonyapürével képhez:
Marcsikám gratulálok! Nagyon étvágygerjesztően néz ki ez a...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Lazacleves Annától képhez:
Köszönöm szépen barátnőm!- kedves vagy! Nekünk nagyon ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Majorannás krumplifőzelék csirkemellel képhez:
Marcsikám köszönöm szépen, nekem ízlett! Puszi.
Domján Mária írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Évikém egy kis citrom lével folyassad le az almát akkor...
burger eva írta 4 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Nagyon tetszik.Nekem mindig megbarnul a tészta ha almát ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!