Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
50 deka sima liszt
3 deci langyos sós víz
2 evőkanál ecet
Töltelék hozzávalói
15 deka morzsa
fél deci olaj
50 deka szilva
cukor
fahéj
A mákoshgoz
20 deka darált mák
ízlés szerint cukor
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma
A kenéshez egy tojás
Az olajat felmelegítem beleteszem a darát kicsit megpirítom és másfél deci melegvízzel felöntöm, ettöl a dara megdagad amikor meghül akkor teszem a tétestésztára és rá az összevagdalt szilvát cukrot fahéjat
A mákot ledarálom citromhéjjal ,lereszelt almával cukorral összekeverem éa a kinyújtott rétestésztára szórom
A hozzávalókból jól kidolgozott rétes tésztát készítek.Simára ki kell dolgozni a tésztát semmi gyűrődés ne legyen rajta.Amikor kész a tészta lisztezett tálcára 2 nagy gombócot készítek a tetejét lekenem egy kis olvasztott zsírral edénnyel letakarom és kb 3,4 -1órát pihentetem.Pihenés után az asztalra nagy fehér terítőt teszek jól meglisztezem és a kézfejemmel elkezdem lassan a nyújtást.Amikor teljesen lelóg az asztalról a szélét kőrbe a kezemmel letekerem és a tésztát olajjal vagy olvasztott zsírral meglocsolom., és jöhet rá a töltelék.A töltelék rajta van akkor egy kis olajos tejföllel meglocsolom az abrosszal szépen feltekerem.Olajjal kikent tepsibe teszem és tojással lekentem 180- 200fokon szép pirosra megsütöttem és porcukroztam.
|
|
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!