Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
50 deka sima liszt
3 deci langyos sós víz
2 evőkanál ecet
Töltelék hozzávalói
15 deka morzsa
fél deci olaj
50 deka szilva
cukor
fahéj
A mákoshgoz
20 deka darált mák
ízlés szerint cukor
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma
A kenéshez egy tojás
Az olajat felmelegítem beleteszem a darát kicsit megpirítom és másfél deci melegvízzel felöntöm, ettöl a dara megdagad amikor meghül akkor teszem a tétestésztára és rá az összevagdalt szilvát cukrot fahéjat
A mákot ledarálom citromhéjjal ,lereszelt almával cukorral összekeverem éa a kinyújtott rétestésztára szórom
A hozzávalókból jól kidolgozott rétes tésztát készítek.Simára ki kell dolgozni a tésztát semmi gyűrődés ne legyen rajta.Amikor kész a tészta lisztezett tálcára 2 nagy gombócot készítek a tetejét lekenem egy kis olvasztott zsírral edénnyel letakarom és kb 3,4 -1órát pihentetem.Pihenés után az asztalra nagy fehér terítőt teszek jól meglisztezem és a kézfejemmel elkezdem lassan a nyújtást.Amikor teljesen lelóg az asztalról a szélét kőrbe a kezemmel letekerem és a tésztát olajjal vagy olvasztott zsírral meglocsolom., és jöhet rá a töltelék.A töltelék rajta van akkor egy kis olajos tejföllel meglocsolom az abrosszal szépen feltekerem.Olajjal kikent tepsibe teszem és tojással lekentem 180- 200fokon szép pirosra megsütöttem és porcukroztam.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) A fiatal barackfák virágzásban képhez:
Marcsikám csodásak ezek a kis fiatal barackfák! Ahogy ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Marcsikám csodásan néznek ki ezek a szeletek! Biztos finom...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fasírozott képhez:
Marcsi a fasírozott is bármikor jöhet, mi is nagyon szeretjük! ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kukoricapejhes rántott hús burgonyapürével képhez:
Marcsikám gratulálok! Nagyon étvágygerjesztően néz ki ez a...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Lazacleves Annától képhez:
Köszönöm szépen barátnőm!- kedves vagy! Nekünk nagyon ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Majorannás krumplifőzelék csirkemellel képhez:
Marcsikám köszönöm szépen, nekem ízlett! Puszi.
Domján Mária írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Évikém egy kis citrom lével folyassad le az almát akkor...
burger eva írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Nagyon tetszik.Nekem mindig megbarnul a tészta ha almát ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!