Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
15 deka rétesliszt
20 deka finom liszt
fél deci olaj
1 deci langyos tej
2 deka élesztő
1 egész tojás
1 kis kanál cukor
1 kis pohár kefir
1 kis kanál só
A töltelékhez
szilvalekvár
10 deka darált dió
A kenéshez
1Tojás
Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével felfuttatom.
A kétféle lisztet összekeverem, és ha felfutott az élesztő az összes hozzávalóval könnyű tésztává dagasztom.Amikor már a dagasztógép oldaláról leválik a tészta akkor már a tetejét és az alját belisztezem és duplájára kelesztem.Amikor megkelt 6 egyforma részre osztom
, és egyenként kőr alakúra kinyújtom.3-3 darabot összeragasztom a következő képen
az alsó lapra kenem a lekvárt rászórom a darált diót., majd ismét a kinyújtott kör alakú lap ismét szilvalekvár és darált dióráteszem a harmadik lapot amit jól rányomkodok és 8 háromszöget vágok a tésztából
A szélesebbik felénél feltekerem. .A másik 3 lappal is ugyanez az eljárás
A tepsibe sütőpapírt teszek erre kerülnek a kis kiflik .tojással lekenem egy fél órát még kelesztem és 180 fokos sütőben szép piros ropogósra megsütöm.A közepének nagyon finom könnyű a tésztája
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Karfiol leves, túrógombóc sok tejföllel és ...
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Krumplis fodros kocka ubi salival képhez:
Megkívántam, és gyorsan elkészült! Tejfölös uborka ...
Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Diós túrós mini kiflik képhez:
Marcsikám kedvemre valót sütöttél! Nagyon finom páros a...
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Kínai csirkemell csíkok képhez:
Marcsikám nagyon étvágy gerjesztő, finom ételt hoztál! ...
Domján Mária 18 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Isteni finom lett! ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres szilvás sütemény képhez:
Marcsi isteni finom íze és illata lehetett a sütidnek ezekkel a ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rántott halszeletek képhez:
Hmmm!-de finom lehetett Marcsikám! Szép szeletek!- ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!