Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
50 deka liszt
5 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2,5 deci langyos tej
kevés só
3 tojás sárgája
5 deka cukor
A tetejére
darált dió
cukor
A krémhez
1csg vaníliás puding
2 evőkanál cukor
6 deci tej
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabositom amíg a cukor elnem olvad.A lisztet a dagasztóedénybe teszem ,kicsit megsózom
Hozzáadom a megkelt élesztőt a kikevert tojásokat a tejet és végül az olvasztott margarint
Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát
, majd letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem
A darált diót a cukorral összekeverem
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem
Majd kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom
Tojással lekenem és darált cukrozott dióval jól megszórom
Erre ismét tészta korongok és ismét dió
Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőtöm csak most kicsit több tejjel hogy ne legyen sürű a vaníliakrém
Kisüléás után vaníliakrémmel és eperrel tálaltam
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!