Finomságok Konyhája: Aranygaluska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Aranygaluska

Hozzávalók
50 deka liszt
5 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2,5 deci langyos tej
kevés só
3 tojás sárgája
5 deka cukor
A tetejére
darált dió
cukor
A krémhez
1csg vaníliás puding
2 evőkanál cukor
6 deci tej
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabositom amíg a cukor elnem olvad.A lisztet a dagasztóedénybe teszem ,kicsit megsózom
Hozzáadom a megkelt élesztőt a kikevert tojásokat a tejet és végül az olvasztott margarint
Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát
, majd letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem
A darált diót a cukorral összekeverem
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem
Majd kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom
Tojással lekenem és darált cukrozott dióval jól megszórom
Erre ismét tészta korongok és ismét dió
Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőtöm csak most kicsit több tejjel hogy ne legyen sürű a vaníliakrém
Kisüléás után vaníliakrémmel és eperrel tálaltam

marcsi ételei

Látta 277 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Úgy is nagyon jó és finom lehet Éva ahogyan a nagymamád készítette
Mindenhogyan nagyon finom
Köszönöm Annám és Évikém a hozzászólást

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Nagyon rég nem sütöttem aranygaluskát.Meghoztad a kedvem.Valamikor réges- régen nagymamám csinálta nagyon finoman.
Ö egy evőkanalat mindig olajba mártott, azzal szaggatott kis labdákat.Mindegyiket diós cukorba forgatta és így rakta sűrűn egymás mellé.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Gyönyörűűűűűűűűűűű! Mint a nagykönyvben!!! Gratulálok Marcsi!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Rantottsajt_sultburgonyaval_2198089_4134_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Zoldborsoleves_galuskaval-004_2198088_1118_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...

Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:

Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:

Paradcsomszosz_husgomboccal_2197960_1434_s

József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu