Finomságok Konyhája: Aranygaluska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Aranygaluska

Hozzávalók
50 deka liszt
5 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2,5 deci langyos tej
kevés só
3 tojás sárgája
5 deka cukor
A tetejére
darált dió
cukor
A krémhez
1csg vaníliás puding
2 evőkanál cukor
6 deci tej
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabositom amíg a cukor elnem olvad.A lisztet a dagasztóedénybe teszem ,kicsit megsózom
Hozzáadom a megkelt élesztőt a kikevert tojásokat a tejet és végül az olvasztott margarint
Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát
, majd letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem
A darált diót a cukorral összekeverem
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem
Majd kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom
Tojással lekenem és darált cukrozott dióval jól megszórom
Erre ismét tészta korongok és ismét dió
Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőtöm csak most kicsit több tejjel hogy ne legyen sürű a vaníliakrém
Kisüléás után vaníliakrémmel és eperrel tálaltam

marcsi ételei

Látta 281 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 10 éve

Úgy is nagyon jó és finom lehet Éva ahogyan a nagymamád készítette
Mindenhogyan nagyon finom
Köszönöm Annám és Évikém a hozzászólást

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Nagyon rég nem sütöttem aranygaluskát.Meghoztad a kedvem.Valamikor réges- régen nagymamám csinálta nagyon finoman.
Ö egy evőkanalat mindig olajba mártott, azzal szaggatott kis labdákat.Mindegyiket diós cukorba forgatta és így rakta sűrűn egymás mellé.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Gyönyörűűűűűűűűűűű! Mint a nagykönyvben!!! Gratulálok Marcsi!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu