Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
50 deka liszt
5 deka olvasztott margarin
3 deka élesztő
2,5 deci langyos tej
kevés só
3 tojás sárgája
5 deka cukor
A tetejére
darált dió
cukor
A krémhez
1csg vaníliás puding
2 evőkanál cukor
6 deci tej
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabositom amíg a cukor elnem olvad.A lisztet a dagasztóedénybe teszem ,kicsit megsózom
Hozzáadom a megkelt élesztőt a kikevert tojásokat a tejet és végül az olvasztott margarint
Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát
, majd letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem
A darált diót a cukorral összekeverem
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem
Majd kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom
Tojással lekenem és darált cukrozott dióval jól megszórom
Erre ismét tészta korongok és ismét dió
Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőtöm csak most kicsit több tejjel hogy ne legyen sürű a vaníliakrém
Kisüléás után vaníliakrémmel és eperrel tálaltam
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 16 órája új képet töltött fel:
Garáz József 16 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 16 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!