Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 50 dkg lencse, 1 teáskanál só, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj), 1 közepes fej vöröshagyma, 1-2 babérlevél, 1 evõkanál kristálycukor, mustár, ecet, 3-4 evõkanál tejföl.
Az átválogatott, megmosott lencsét hideg vízben feltesszük fõni a babérlevél társaságában, megsózzuk és kis lángon puhára fõzzük. Az olajban karamellizáljuk a cukrot (vigyázzunk, mert hamar megég), hozzáadjuk a lisztet és a reszelt vöröshagymát. Pár percig kevergetjük, hogy a hagyma megfonnyadjon és berántjuk vele a lencsét.
Belekeverjük a tejfölt (hõkiegyenlítéssel), pikánsra ízesitjük ecettel, mustárral, cukorral és sóval, ízlésünknek megfelelõen. Jól kiforraljuk.
Zeller ropogós :
Hozzávalók: 40 dkg zeller, só, bors, 15 dkg liszt és annyi zsemlemorzsa, amitõl összeáll. Olaj a sütéshez.
A megtisztított zellert lereszeljük, és összekeverjük a hozzávalókkal. Ha nem elég sûrû
akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát. Ujjnyi vastag rudacskákat formálunk beleõle,
zsemlemorzsába forgatjuk ( ezt az adagot lisztbe forgattam), és forró, de nem füstölgõ olajban kisütjük. Fõtt rizzsel és mártással is tálalhatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!