Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 15 dkg zöldborsó, kb. 40 dkg leveszöldség (sárga-és fehérrépa) 1 kisebb karalábé, 1 dl tejszín,2 ek finomliszt, 2 db
tyúkhúsleves kocka (vagy házilag készített alaplé), só, bors, 1 csokor petrezselyem.
A gombóchoz:25 dkg csirke-vagy pulykamáj, 2 db zsemle, 2 egész tojás,
2 dl tej, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma (én reszelem),
1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál
vegeta, őrölt bors, só
A zsemléket apróra vágjuk, ráöntjük a tejet és jól összeforgatjuk és
15 percig álnni hagyjuk. Közben a reszelt vagy finomra vágott hagymát
az olajon üvegesre fonnyasztjuk. A megtisztított zöldségeket falatnyi
darabokra vágjuk. A májat éles késsel elkaparjuk. Másfél liter vízbe
beletesszük a leveskockát és a zöldségeket
A májhoz adjuk a felvert tojást, az áztatott és kinyomkodott zsemléket,
a fűszereket, a hagymát és a petrezselymet. Annyi zsemlemorzsát adunk
hozzá, hogy formázható legyen. A már forrásban lévő levesbe diónyi
gombócokat teszünk és kb 20 percig főzzük, ezalatt a zölségek is
megfőnek. Ha a gombócok közepe is átfőtt, akkor beleöntjük a tejszínes
lisztes habarást (én kihagytam), de már nem keverjük, csak óvatos rázás közepette felforraljuk. Végül meghintjük petrezselyemmel és tálalásig befedjük.
Ennél finomabb májgombóc leves nincs!
|
|
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!