Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Böjtös napokra is ajánlom.
5 db tojás, 2 zsemle ( vagy ennek megfelelő kenyér szelet), 1 kisebb vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 1/2 kápia paprika
( vagy egy cikk kaliforniai paprika), só, őrölt bors, ( ételízesítő-ez el is maradhat)
étolaj, zsemlemorzsa szükség szerint, liszt a forgatáshoz.
Áztassuk be vízbe a zsemléket ( kenyeret). Az aprított vöröshagymát, és az apró kockára vágott kápiát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk,borsozzuk, ráöntjük a villával összekevert tojásokat, és rántottát sütünk belőle. A megsült rántottát villával összetörjük, majd a kinyomkodott zsemléhez adjuk. A jól összekevert masszához hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sózzuk ízlés szerint ( itt lehet hozzáadni az ételízesítőt, ha szeretjük. ha túl lágy lenne, akkor igény szerint zsemlemorzsát is adjunk hozzá).
Ha ezekkel is jól összedolgozzuk, formáljunk belőle enyhén lapított pogácsákat, forgassuk meg lisztben ( morzsában is lehet).
Serpenyőben megmelegített, de nem füstölgő olajban-többször megforgatva készre sütjük.
Néha főtt sonkát is teszek a rántottához, úgy is finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!