Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Böjtös napokra is ajánlom.
5 db tojás, 2 zsemle ( vagy ennek megfelelő kenyér szelet), 1 kisebb vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 1/2 kápia paprika
( vagy egy cikk kaliforniai paprika), só, őrölt bors, ( ételízesítő-ez el is maradhat)
étolaj, zsemlemorzsa szükség szerint, liszt a forgatáshoz.
Áztassuk be vízbe a zsemléket ( kenyeret). Az aprított vöröshagymát, és az apró kockára vágott kápiát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk,borsozzuk, ráöntjük a villával összekevert tojásokat, és rántottát sütünk belőle. A megsült rántottát villával összetörjük, majd a kinyomkodott zsemléhez adjuk. A jól összekevert masszához hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sózzuk ízlés szerint ( itt lehet hozzáadni az ételízesítőt, ha szeretjük. ha túl lágy lenne, akkor igény szerint zsemlemorzsát is adjunk hozzá).
Ha ezekkel is jól összedolgozzuk, formáljunk belőle enyhén lapított pogácsákat, forgassuk meg lisztben ( morzsában is lehet).
Serpenyőben megmelegített, de nem füstölgő olajban-többször megforgatva készre sütjük.
Néha főtt sonkát is teszek a rántottához, úgy is finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) A fiatal barackfák virágzásban képhez:
Marcsikám csodásak ezek a kis fiatal barackfák! Ahogy ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Marcsikám csodásan néznek ki ezek a szeletek! Biztos finom...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fasírozott képhez:
Marcsi a fasírozott is bármikor jöhet, mi is nagyon szeretjük! ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Kukoricapejhes rántott hús burgonyapürével képhez:
Marcsikám gratulálok! Nagyon étvágygerjesztően néz ki ez a...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Lazacleves Annától képhez:
Köszönöm szépen barátnőm!- kedves vagy! Nekünk nagyon ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Majorannás krumplifőzelék csirkemellel képhez:
Marcsikám köszönöm szépen, nekem ízlett! Puszi.
Domján Mária írta 3 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Évikém egy kis citrom lével folyassad le az almát akkor...
burger eva írta 4 napja a(z) Kevert finom almás pite képhez:
Nagyon tetszik.Nekem mindig megbarnul a tészta ha almát ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!