Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 nagy üveg ( 500 gr) spanyol, vagy más csicseriborsó konzerv, 1 kisebb fej reszelt vöröshagyma, 1 ek étolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 egész tojás,őrölt bors, só, 1 tk őrölt pirospaprika-fele csípős, fele édes, 1 mk majoránna, 6-8 ek apró szemű zabpehely, és annyi zsemlemorzsa, ( ha szükséges), hogy jól formázható legyen a massza, liszt a forgatáshoz.
Megjegyzés: ha fűszeresebben szeretjük, akkor tegyünk még a masszához ízlés szerint.
A leszűrt, lecsepegtetett csicseriborsót késes aprítóban pépesítettem, majd a többi hozzávalóval jól összedolgoztam ( kézzel, kanállal...), ezután 20 percre félretettem pihenni.
Ha úgy érezzük, hogy még nem eléggé formázható, akkor tehetünk hozzá zsemlemorzsát, de ne legyen nagyon kemény. Formás pogácsákat készítünk, lisztbe forgatjuk, és utána tesszük az olajba.
Serpenyőben felforrósított olajban közepes lángon sütjük, amikor az egyik oldala megsült óvatosan átfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Főzelék feltétként tálaltam, de körettel is kínálhatjuk.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!