Finomságok Konyhája: Kovászos uborka kezdemény (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kovászos uborka kezdemény

Hozzávalók:
uborka,víz,kapor,1 szelet kenyér,literenként 4 dkg (1 ek)só,ízlés szerint fokhagyma gerezdek.

A lehetőleg egyforma nagyságú uborkákat alaposan megmossuk,mindkét végüket levágjuk,majd középen kereszt alakban behasítjuk.Az üveg aljára tesszük a kapor felét, majd erre állítjuk az uborkákat, és közéjük ízlés szerini mennyiségű fokhagymagerezdet rakunk.
Ha megtelt az üveg,az uborka tetejére tesszük a kapor másik felét,és egy szelet tüllzacskóba csomagolt kenyeret.
Az üveget megtöltjük meleg sós vízzel, kistányérral lefedjük, és napra
vagy meleg helyre állítjuk.3-4 nap alatt e leve megzavarosodik,az uborkák pedig sárgás színűek lesznek.Az uborkákat átszedjük egy tiszta üvegbe,a levét rászűrjük,hűtőszekrényben tároljuk.
Pár nap alatt fogyasszuk el, mert az uborkák hamar megpuhulnak.A leve jól behűtve kiváló üdítő a nagy melegben.

Megjegyzés:nálunk még egyszer sem ért rá megpuhulni, mert gyorsan elfogyott.

Látta 350 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Éva!
Én is nagyon sok recepttel találkoztam!

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Imádom a kovászos uborkát.
Nem szoktam fokhagymát rakni bele de a következő adagnál kipróbálom.
Én a kenyeret nem rakom zacskóba hanem csak a tetejére teszem és másnap eltávolítom.
Ahány ház annyi szokás,

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Egyáltalán nem baj, én is csak örülök neki!!!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

De ez remélem,hogy nem baj legalább tudjuk egymásról hogy csakis finom lehet amiket készítünk Én annak csak örülök

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi, kedves vagy!
Úgy vettem észre, hogy sok ételt hasonlóképpen készítünk.

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Én is így készítem mint Te Anna
Gratulálok csodásan néz ki az üvegben is Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 12 órája új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu