Finomságok Konyhája: Kovászos uborka kezdemény (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kovászos uborka kezdemény

Hozzávalók:
uborka,víz,kapor,1 szelet kenyér,literenként 4 dkg (1 ek)só,ízlés szerint fokhagyma gerezdek.

A lehetőleg egyforma nagyságú uborkákat alaposan megmossuk,mindkét végüket levágjuk,majd középen kereszt alakban behasítjuk.Az üveg aljára tesszük a kapor felét, majd erre állítjuk az uborkákat, és közéjük ízlés szerini mennyiségű fokhagymagerezdet rakunk.
Ha megtelt az üveg,az uborka tetejére tesszük a kapor másik felét,és egy szelet tüllzacskóba csomagolt kenyeret.
Az üveget megtöltjük meleg sós vízzel, kistányérral lefedjük, és napra
vagy meleg helyre állítjuk.3-4 nap alatt e leve megzavarosodik,az uborkák pedig sárgás színűek lesznek.Az uborkákat átszedjük egy tiszta üvegbe,a levét rászűrjük,hűtőszekrényben tároljuk.
Pár nap alatt fogyasszuk el, mert az uborkák hamar megpuhulnak.A leve jól behűtve kiváló üdítő a nagy melegben.

Megjegyzés:nálunk még egyszer sem ért rá megpuhulni, mert gyorsan elfogyott.

Látta 367 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Éva!
Én is nagyon sok recepttel találkoztam!

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Imádom a kovászos uborkát.
Nem szoktam fokhagymát rakni bele de a következő adagnál kipróbálom.
Én a kenyeret nem rakom zacskóba hanem csak a tetejére teszem és másnap eltávolítom.
Ahány ház annyi szokás,

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Egyáltalán nem baj, én is csak örülök neki!!!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

De ez remélem,hogy nem baj legalább tudjuk egymásról hogy csakis finom lehet amiket készítünk Én annak csak örülök

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marcsi, kedves vagy!
Úgy vettem észre, hogy sok ételt hasonlóképpen készítünk.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Én is így készítem mint Te Anna
Gratulálok csodásan néz ki az üvegben is Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu