Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kaporszósszal is nagyon finom.
Hozzávalók:
1 db kb. 1,20 kg spárgatök, 40 dkg darált hús (darált pulykacombból készítettem), 2 db zsemle, 2 dl tej, 1 db tojás, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 4 dkg vaj/ olaj, 5 dl húsleves (itt vízzel öntöttem fel), só.
A vékonyan meghámozott tök két végét levágjuk, majd a belső magházrészt kikaparjuk ( ezt megfőzzük, leszűrjük, bezöldségeljük, fűszerezzük és egy húsleveshez hasonló finom levesünk lesz). Én a tököt kb. 2 cm-es karikákra vágtam, utána szedtem ki a közepét és úgy töltöttem meg.
A húst a tejben áztatott, és jól kicsavart zsemlével együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd sóval, őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Az így elkészített tölteléket a tökbe (tökkarikákba) töltjük, amit előzőleg egy kivajazott / olajozott tepsibe helyeztünk. Húslevest öntünk alá, lefedjük alufóliával és a sütőbe tolva puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és ha úgy szeretjük, szórjuk meg kevés reszelt sajttal a tetejét. Ha maradt még leve azt elpárologtatjuk.
A tökszeletek mellé főtt burgonyát vagy rizst is adhatunk.
Ha túl lágy lenne a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!