Finomságok Konyhája: Ízletes vargánya és rókagomba szárítás előtt (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12989 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ízletes vargánya és rókagomba szárítás előtt

Mindig csak piacon vásárolt, ellenőrzött gombából készítsük!!!

A gombákat szárítás előtt egy tiszta ecsettel tisztítsuk meg a földmaradványoktól, majd nedves
konyharuhával (papírtörlővel) óvatosan, hogy ne törjön, törölgessük át.

A vargányát szeletekre vágva, a rókagombát 4-5 felé tépve kifeszített tüllre (gézre) teszem, de
csak egy rétegben, mert így hamarabb kiszárad. Szárítás közben többször forgassuk át a gombát.
Ne tegyük tűző napra, csak szellős-árnyékos helyen szárítsuk.
Ha csörgősre száradt, és könnyen eltörik, akkor jól záródó üvegben (száraz helyen) tárolom
felhasználásig.
2 dkg szárított gomba 20 dkg frissnek felel meg.
Egy részét kávédarálóban porrá őrlöm (ezt is jól záródó csavaros tetejű üvegben tárolom.
Ízesítőnek használom töltelékekbe, levesekbe ...
A szárított gombát felhasználás előtt áztassuk be langyos vízbe kb. fél órára, és utána tegyük az
ételbe.

Javaslat: mivel a szárított gomba intenzív ízű, friss csiperkével keverve használjuk.

Látta 785 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi a hozzászólást!
Így egy kicsit munka-és időigényesebb, de nálam működik.

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gratulálok Anna nagyon jó ötleteket tanácsokat adtál a gomba szárítással kapcsolatban
Köszönöm szépen
Én ugyanis csak simán lefagyasztom úgy is tökéletes , de neked több verziód van Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 12 órája új képet töltött fel:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Garáz József 12 órája új képet töltött fel:

Piritott_tarhonyi_leves_2197940_8020_s

Garáz József írta 12 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna Köszönöm szépen a nevükben .

Garáz József írta 12 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Nagyon finom étel készítettél.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu