Finomságok Konyhája: Diós és mákos kifli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós és mákos kifli

Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg
élesztõ, 2 db tojás, 2 dl tej,fél dkg só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 2
csomag vaniliás cukor, 1 teáskanál õrölt fahéj,1 citrom lereszelt
héja, 4 dkg morzsa (keksz, vagy zsemlemorzsa), 1 db reszelt, párolt
alma, vagy sárgabarack lekvár, 1 csomag mazsola beáztatva

A lisztet vajat, zsírt, 8 dkg porcukrot összemorzsoljuk. 1 dkg
élesztõt 2 dl langyos tejben feloldunk és a lisztes keverékhez
vegyítjük, hozzáadunk még egy egész tojást, fél dkg sót, és az
egészet jól összegyúrjuk.
Néhány órát hideg helyen pihentetjük ( este is összeállíthatjuk a
tésztát, és másnapig hûtõbe tesszük)
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 25 db mákos, és 25 db diós kiflit
készíthetünk, vagy 6-8 db beiglit.
A tésztát 6-8 részre osztjuk (van aki nagyobb, van aki a kisebb
beiglit kedveli) és cipóvá formáljuk. Ovális alakura kinyújtjuk és
megtöltjük úgy, hogy egy lapos késsel egész a tészta széléig rákenjük
a sûrû tölteléket. Besodorjuk beigli, vagy kifli formájúra, és gyengén
kikent tepsibe tesszük egymástól megfelelõ távolságban.
Felvert tojással megkenjük, fél óráig meleg helyen tartjuk, utána
ismét megkenjük, és most hideg helyre tesszük, ettõl a felülete
megrepedezik. Mérsékelten meleg sütõben kb. 35-40 percig sütjük.

Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot fõzünk, amibe
belekeverjük a mákot, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéj felét, a
mazsolát a vaniliás cukor felét, és morzsát, ha túl lágyra sikerülne.
A kihült tölteléket tesszük a tésztára .

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot fõzünk, és az õrölt
dióra öntjük. Hozzáadunk egy teáskanál fahéjat, citromhéjat, vaniliás
cukrot, mazsolát, és a 4 dkg morzsát. A tölteléket hidegen kenjük a
tésztára. Jó meleg sütõben sütjük.
Jó tanács: ügyeljünk rá, hogy a töltelék se túl sûrû, se túl híg ne
legyen, mert amiatt a tészta sütés közben felrepedhet.

Húsvétra hangolódva.

Látta 421 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Melinda!
Közkívánatra sütöm, minden karácsonykor és húsvétkor kérik és pillanatok
alatt elfogy.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki! :)
Szeretném majd én is kipróbálni.....!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi és nagyon szívesen!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon gyönyörüek a kiflik
szépen szervíroztál gratulálok
Mindegyik kifliből levettem eggyet Köszönöm
hogy elhoztad

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 23 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Marcsi! Köszönöm szépen a Nejem nevében. A lebbencset...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Brokkoli leves kelkáposzta csíkokkal képhez:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194250_4652_s

Micsoda kreativítás Annám és nagyon gusztusos Köszönöm ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Lebbencs leves. képhez:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Nagyon finom levest hoztál Józsikám köszönöm hogy ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Lebbencs_leves_2194252_5741_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Székelykáposzta képhez:

Szekelykaposzta-005_2194229_5343_s

Marcsi! Köszönöm szépen !Ezt én készítettem.

Garáz József írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt-003_2194233_2836_s

Marcsi Köszönjük szépen. Átadva.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt_2194230_6264_s

Szépek lettek, és bizonyára finomak is. Ügyesek vagytok ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_leves_kelkaposzta_csikokkal_2194250_4652_s

Domján Mária írta 1 napja a(z) Székelykáposzta képhez:

Szekelykaposzta-005_2194229_5343_s

Jajj de szeretem .Köszönöm Józsikám hogy elhoztad de ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:

Birsalmasajt-001_2194231_1507_s

Nagyon szépek puszi .

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu