Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:500 gr tehéntúró, 4 dl tej, 2 tojás,16 dkg margarin, 65 dkg liszt, 4 dkg élesztő, só, olaj a sütéshez, a tetejére fahéjas, vagy vaníliás cukor, a tálaláshoz baracklekvár ( vagy amit szeretünk).
Az élesztőt tejben felfuttatjuk. Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, vajjal, liszttel,a felfuttatott élesztővel és pici sóval. Erősen kidolgozzuk a tésztát, és fél órát kelni hagyjuk. Kinyújtjuk és egy nagyobb átmérőjű (kb. 8-10 cm-es) pohárral, vagy kiszúróval félhold alakúra szaggatjuk. A kis fánkokat pogácsa szaggatóval szúrtam ki. Forró olajban kisütjük. Sütés közben mérsékeljük a tüzet, mert a fánk kívül megéghet, és belül nyers marad. Még melegen forgassuk bele fahéjas porcukorba.
Ebből a mennyiségből nagyon-nagy adag fánkunk lesz, a hozzávalókat meg is felezhetjük. Hidegen is nagyon finom!
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!