Finomságok Konyhája: Farsangi fánk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Farsangi fánk

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 nagyobb, vagy 3 kisebb tojás,
1,5 dkg élesztő,
10 teáskanál cukor ( kb 4 dkg ),
4 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tej,
csepp só,
1 kávéskanál rum,
fél bio-citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez,
sárgabarack lekvár a tálaláshoz.



A langyosra melegített tejben 8 dkg liszttel, élesztővel és kevés cukorral
kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelni hagyunk. A tojássárgáját a cukorral
kikeverjük, összevegyítjük a liszttel, a vajjal és a megkelt kovásszal és az
egészet fakanállal jól kikeverjük majd megkelesztjük. Kelés után deszkára
borítjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk. A fánkot a hüvelykujjunkkal
kissé benyomjuk, mielőtt az olajba tesszük. A benyomott oldalával lefelé
tesszük az olajba és fedő alatt sütjük. Ha az alsó része szép piros, megfordítjuk, de már nem fedjük le. Sütés után rácsra, vagy konyhai papírtörlőre tesszük,
hogy az olaj lecsepeghessen. Hígított baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Látta 332 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Edit és Éva! Ezt még tavaly sütöttem, nagyon finom volt.

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Farsang idején nagyon menő a fánk.
Szépre sikerült.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Fánk szezon van,jövő hétre én is újonnan beiktatom.
Nagyon szépre sültek.
Gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu