Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
55 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő (friss), 1 kispohár tejföl, vagy amennyi az összeállításhoz
szükséges, 1 tk cukor, 1 egész tojás+ 1 sárgája a kenéshez, csipet só, 8 dkg porcukor.
A töltelékhez: szilva, fahéjas cukor, őrölt dió v. zsemlemorzsa v.kekszmorzsa a szilva alá.
A tetejére porcukor.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, az élesztőt elkeverjük a tejfölben 1 tk cukorral, majd hozzáadjuk
a liszthez. Teszünk hozzá egy csipet sót, 1 egész tojást, a porcukrot, és az egészet jól összegyúrjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd kétfelé osztjuk (az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen.
Vékonyra kinyújtjuk és az egyik lappal kibéleljük a tepsit, majd megszórjuk morzsával.
Ezután sűrűn, egysorban kirakjuk szilvával ( héjával lefelé) és meghintjük fahéjas cukorral.
A másik kinyújtott tésztával befedjük, a széleit lenyomkodjuk.
A tetejét megszurkáljuk villával, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, majd megkenjük tojássárgával.
Előmelegített sütőben, középső bordamagasságra tesszük, majd felül fejezzük be a sütést.
Addig sütjük, kb 180 fokos sütőben, míg szép piros-barna színt kap.
Megjegyzés: ne túl puha szilvával süssük a pitét (nekem csak ilyen volt), mert kifolyik a tésztából.Legjobb
hozzá a besztercei szilva.
Kockára vágjuk és porcukrozva tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!