Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
55 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő (friss), 1 kispohár tejföl, vagy amennyi az összeállításhoz
szükséges, 1 tk cukor, 1 egész tojás+ 1 sárgája a kenéshez, csipet só, 8 dkg porcukor.
A töltelékhez: szilva, fahéjas cukor, őrölt dió v. zsemlemorzsa v.kekszmorzsa a szilva alá.
A tetejére porcukor.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, az élesztőt elkeverjük a tejfölben 1 tk cukorral, majd hozzáadjuk
a liszthez. Teszünk hozzá egy csipet sót, 1 egész tojást, a porcukrot, és az egészet jól összegyúrjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd kétfelé osztjuk (az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen.
Vékonyra kinyújtjuk és az egyik lappal kibéleljük a tepsit, majd megszórjuk morzsával.
Ezután sűrűn, egysorban kirakjuk szilvával ( héjával lefelé) és meghintjük fahéjas cukorral.
A másik kinyújtott tésztával befedjük, a széleit lenyomkodjuk.
A tetejét megszurkáljuk villával, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, majd megkenjük tojássárgával.
Előmelegített sütőben, középső bordamagasságra tesszük, majd felül fejezzük be a sütést.
Addig sütjük, kb 180 fokos sütőben, míg szép piros-barna színt kap.
Megjegyzés: ne túl puha szilvával süssük a pitét (nekem csak ilyen volt), mert kifolyik a tésztából.Legjobb
hozzá a besztercei szilva.
Kockára vágjuk és porcukrozva tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!