Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A piskóta hozzávalói:
7 tojás, 14 ek kristálycukor, 14 ek rétesliszt, 2 ek hidegvíz
A torta tetejére 1 zacskó málnazseléből készített kocsonya
A torta oldalára mandulalapok, a díszítéshez marcipánból készített virágok és csomagocskák.
Málnakrém hozzávalói:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 25 dkg málna, 1/2 cs pudingpor+tej (előírás szerint elkészítve)
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 4 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel kemény habot verünk.
A tojássárgákat 10 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel addig keverjük, míg kifehéredik a massza.
A cukorral habosra kevert tojássárgákhoz hozzáadjuk a kemény habot, és kanalanként-óvatosan
belekeverjük a lisztet. Tűpróbáig sütjük.
Krém:
A lágy vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és ezzel is kihabosítjuk
a krémet. Ezután a villával összetört málnát több részletben, állandó keverés mellett keverjük bele
a krémbe.
A három lapba vágott piskótát kenjük meg krémmel, tegyük vissza a kapcsos tortaformába, öntsük
a tetejére a kihűlt kocsonyát és legalább fél napig dermesszük a tortát a hűtőben.
Óvatosan vegyük le a tortakarimát,az oldalát díszítsük a mandulalapokkal (nekem egy kicsit elázott,
lehet, hogy nem volt jó ötlet).
A tetejét unokám kérésére marcipánból készített kis ajándékcsomagocskákkal, és virágokkal
díszítettük a lányommal együtt.
|
|
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!