Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A piskóta hozzávalói:
7 tojás, 14 ek kristálycukor, 14 ek rétesliszt, 2 ek hidegvíz
A torta tetejére 1 zacskó málnazseléből készített kocsonya
A torta oldalára mandulalapok, a díszítéshez marcipánból készített virágok és csomagocskák.
Málnakrém hozzávalói:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 25 dkg málna, 1/2 cs pudingpor+tej (előírás szerint elkészítve)
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 4 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel kemény habot verünk.
A tojássárgákat 10 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel addig keverjük, míg kifehéredik a massza.
A cukorral habosra kevert tojássárgákhoz hozzáadjuk a kemény habot, és kanalanként-óvatosan
belekeverjük a lisztet. Tűpróbáig sütjük.
Krém:
A lágy vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és ezzel is kihabosítjuk
a krémet. Ezután a villával összetört málnát több részletben, állandó keverés mellett keverjük bele
a krémbe.
A három lapba vágott piskótát kenjük meg krémmel, tegyük vissza a kapcsos tortaformába, öntsük
a tetejére a kihűlt kocsonyát és legalább fél napig dermesszük a tortát a hűtőben.
Óvatosan vegyük le a tortakarimát,az oldalát díszítsük a mandulalapokkal (nekem egy kicsit elázott,
lehet, hogy nem volt jó ötlet).
A tetejét unokám kérésére marcipánból készített kis ajándékcsomagocskákkal, és virágokkal
díszítettük a lányommal együtt.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!