Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Piskóta hozzávalói:
7 tojás, 14 ek cukor, 14 ek liszt, 2 ek hidegvíz
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 4 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel kemény habot verünk.
A tojássárgákat 10 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel addig keverjük, míg kifehéredik a massza.
A cukorral habosra kevert tojássárgákhoz hozzáadjuk a kemény habot, és kanalanként-óvatosan
belekeverjük a lisztet. Tűpróbáig sütjük.
Krém hozzávalói:
20 dkg puha vaj, 15- 20 dkg ( vagy ízlés szerint) porcukor, 20 dkg mascarpone, 1 zacskó tejszinízü
pudingpor, 2,5 dl tej, 3-4 ek citromlé (vagy ízlés szerint)
A pudingporból tejjel pudingot főzünk és kihűtjük.
A vajat, porcukrot és mascarponét habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 3-4 ek citromlevet és pár percig tovább keverjük.
A rétegezéshez:
25 dkg zúzott málnából és 25 dkg zúzott áfonyából ízlés szerinti cukorral felfőzve gyümölcsvelőt
készítünk és kihűtjük. A nyers áfonyából tegyünk félre a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk.
Az első réteget megkenjük málnavelővel és a krém egyharmadával
A második réteget megkenjük áfonyavelővel, és a krém második harmadával.
A maradék krémet elosztjuk a torta tetején, az oldalán és a díszítéshez.
Az oldalát zúzott amarettinivel paníroztam.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!