Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Piskóta hozzávalói:
7 tojás, 14 ek cukor, 14 ek liszt, 2 ek hidegvíz
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 4 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel kemény habot verünk.
A tojássárgákat 10 ek cukorral és 1 ek hidegvízzel addig keverjük, míg kifehéredik a massza.
A cukorral habosra kevert tojássárgákhoz hozzáadjuk a kemény habot, és kanalanként-óvatosan
belekeverjük a lisztet. Tűpróbáig sütjük.
Krém hozzávalói:
20 dkg puha vaj, 15- 20 dkg ( vagy ízlés szerint) porcukor, 20 dkg mascarpone, 1 zacskó tejszinízü
pudingpor, 2,5 dl tej, 3-4 ek citromlé (vagy ízlés szerint)
A pudingporból tejjel pudingot főzünk és kihűtjük.
A vajat, porcukrot és mascarponét habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 3-4 ek citromlevet és pár percig tovább keverjük.
A rétegezéshez:
25 dkg zúzott málnából és 25 dkg zúzott áfonyából ízlés szerinti cukorral felfőzve gyümölcsvelőt
készítünk és kihűtjük. A nyers áfonyából tegyünk félre a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk.
Az első réteget megkenjük málnavelővel és a krém egyharmadával
A második réteget megkenjük áfonyavelővel, és a krém második harmadával.
A maradék krémet elosztjuk a torta tetején, az oldalán és a díszítéshez.
Az oldalát zúzott amarettinivel paníroztam.
|
|
Garáz József írta 21 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:
Marcsi! Köszönöm szépen a Nejem nevében. A lebbencset...
Domján Mária írta 22 órája a(z) Brokkoli leves kelkáposzta csíkokkal képhez:
Micsoda kreativítás Annám és nagyon gusztusos Köszönöm ...
Domján Mária írta 22 órája a(z) Lebbencs leves. képhez:
Nagyon finom levest hoztál Józsikám köszönöm hogy ...
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 23 órája a(z) Székelykáposzta képhez:
Marcsi! Köszönöm szépen !Ezt én készítettem.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Birsalmasajt. képhez:
Szépek lettek, és bizonyára finomak is. Ügyesek vagytok ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 napja a(z) Székelykáposzta képhez:
Jajj de szeretem .Köszönöm Józsikám hogy elhoztad de ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!