Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói: 1 tojás, 3 dkg zsír vagy vaj, 2 evõkanál méz, 4 evõkanál tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt,1 kávéskanál szódabikarbóna.A tésztába tehetünk 1 teáskanál õrölt fahéjat, és csipetnyi õrölt szegfûszeget is.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a többi hozzávalót gõzön kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is. 4 gombócot formálunk, pihenni hagyjuk, majd kinyújtjuk és tepsi hátán egyenként világosra megsütjük.Vigyázzunk, ne süssük túl, mert nem puhulnak meg a lapok.
A krém hozzávalói: 2 dl tejbõl és 2 evõkanál grízbõl kis vaníliával tejbegrízt készítünk. 20 dkg porcukrot 15 dkg vajjal jól kikeverünk, majd a kihûlt grízt is hozzáadjuk.
Egyik lapot valamilyen pikáns lekvárral ( pl.: ribizli, meggy stb...), a következõt darakrémmel kenjük meg.
Nyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik.
Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és
sûrûre fõzzük. 20 dkg vajat, és 20 dkg cukrot hozzáadva habosra
keverjük. Az elõzõleg rumos tejjel megkent lapokat megtöltjük, és
csokimázzal bevonjuk.A tortabevonó csokihoz 5 dkg vajat és egy kis
tejet adunk.
Mindkét krémváltozat finom.
Megjegyzés: gyermekkoromban csipkebogyó lekvárral kentük meg, úgy is nagyon
ízlett.
A süti összeállítása:
mézes lap-krém-mézes lap-lekvár-mézes lap-krém-a tetejére mézes lap.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!