Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg
élesztõ, 2 db tojás, 2 dl tej,fél dkg só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 2
csomag vaniliás cukor, 1 teáskanál õrölt fahéj,1 citrom lereszelt
héja, 4 dkg morzsa (keksz, vagy zsemlemorzsa), 1 db reszelt, párolt
alma, vagy sárgabarack lekvár, 1 csomag mazsola beáztatva
A lisztet vajat, zsírt, 8 dkg porcukrot összemorzsoljuk. 1 dkg
élesztõt 2 dl langyos tejben feloldunk és a lisztes keverékhez
vegyítjük, hozzáadunk még egy egész tojást, fél dkg sót, és az
egészet jól összegyúrjuk.
Néhány órát hideg helyen pihentetjük ( este is összeállíthatjuk a
tésztát, és másnapig hûtõbe tesszük)
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 25 db mákos, és 25 db diós kiflit
készíthetünk, vagy 6-8 db beiglit.
A tésztát 6-8 részre osztjuk (van aki nagyobb, van aki a kisebb
beiglit kedveli) és cipóvá formáljuk. Ovális alakura kinyújtjuk és
megtöltjük úgy, hogy egy lapos késsel egész a tészta széléig rákenjük
a sûrû tölteléket. Besodorjuk beigli, vagy kifli formájúra, és gyengén
kikent tepsibe tesszük egymástól megfelelõ távolságban.
Felvert tojással megkenjük, fél óráig meleg helyen tartjuk, utána
ismét megkenjük, és most hideg helyre tesszük, ettõl a felülete
megrepedezik. Mérsékelten meleg sütõben kb. 35-40 percig sütjük.
Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot fõzünk, amibe
belekeverjük a mákot, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéj felét, a
mazsolát a vaniliás cukor felét, és morzsát, ha túl lágyra sikerülne.
A kihült tölteléket tesszük a tésztára .
Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot fõzünk, és az õrölt
dióra öntjük. Hozzáadunk egy teáskanál fahéjat, citromhéjat, vaniliás
cukrot, mazsolát, és a 4 dkg morzsát. A tölteléket hidegen kenjük a
tésztára. Jó meleg sütõben sütjük.
Jó tanács: ügyeljünk rá, hogy a töltelék se túl sûrû, se túl híg ne
legyen, mert amiatt a tészta sütés közben felrepedhet.
|
|
szanto hajnalka írta 3 órája a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!