Finomságok Konyhája: Fenyőfakeksz megsütve (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fenyőfakeksz megsütve

Hozzávalók:
45 dkg finomliszt+pici a nyújtáshoz, 1/2 teáskanál finom szemű só, 22 dkg puha vaj, 40 dkg cukor, 2 tojás,
2 teáskanál vaníliakivonat, zöld, piros (sajnos én csak málnapirosat kaptam) és sárga ételfesték.

1/. Egy közepes méretű tálbanösszekeverjük a lisztet a sóval. Egy nagyméretű tálban kézi robotgéppel közepes fokozaton kb. 4 percig habosítjuk a vajat a cukorral, amíg a cukor elolvad és a keverék kifehéredik. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a vaníliakivonatot. Alacsony fokozatra kapcsoljuk a gépet, aztán beleszórjuk a lisztes keveréket, és 1 perc alatt alaposan elkeverjük.

2/. Ezután megszinezzük a tésztát az ételszínezővel: a fenyőfához a tészta 2/3-át zöldre színezzük, majd a maradékot három részre osztjuk, és pirosra meg sárgára színezzük. Az utolsó részt színezés nélkül hagyjuk.

3/. A zöld tésztát végül további két részre osztjuk, majd mindegyik tésztarészt egyenként fóliába csomagoljuk, és 1 órára ( nálam egy éjszakára), vagy legfeljebb 3 napra a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.

4/.Az egyik adag zöld színű tésztát egy enyhén lisztezett, 30x40 cm-es sütőpapírra fektetjük. Kissé meglisztezzük a tetejét is, és beborítjuk a másik sütőpapírral, majd sodrófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Megismételjük a másik zöld tésztával is, majd mindkettőről lehúzzuk a felső sütőpapírt.

5/.A piros színű tésztából enyhén lisztezett gyúródeszkán vékony kígyókat formázunk, majd tetszőleges alakzatban a zöld tésztára helyezzük. Ha a tészta túlságosan megpuhul, 10 percre tegyük vissza a hűtőbe, mielőtt folytatnánk a munkát.

6/. A sárga és a natúr színű tésztákból borsónyi (vagy kisebb-nagyobb) golyókat formázunk, és a piroshoz hasonlóan elrendezzük a tésztán.

7/. A sütőt előmelegítjük 180 fokra ( gázsütőn 4-es fokozat). A feldíszített tésztára újból sütőpapírt borítunk, és óvatosan végiggörgetjük a tetején a sodrófát úgy, hogy az alsó réteget díszítő tésztadarabok egy síkban legyenek a zöld tésztával.

8/. Óvatosan lehúzzuk a felső réteg sütőpapírt. Egymástól kb. 1 cm-re egy 10-12 cm magas kiszúróval fenyőfa alakú formákat nyomunk ( sajnos nekem kisebb kiszúróm van) a mintás tésztába, majd a tésztát úgy, ahogy van, sütőpapírral együtt egy lapos tepsire fektetjük, és kb 15 percre a hűtőbe (vagy más hűvös helyre) tesszük, amíg megkeményedik.

9/. Ezután gondosan eltávolítjuk a kivágott formák körül megmaradt felesleget, és a fenyőfakekszeket betoljuk a sütőbe. 12 percig sütjük, majd rácson pihentetve hagyjuk őket kihűlni. ( Légmentesen záródó dobozban kb. 1 hétig áll el.)

Tapasztalat:
az összeállítás után nagyon lágynak találtam a tésztát, de a hűtőből kivett tészta másnapra egy kicsit keményebb lett ( nagyon finom, könnyen kezelhető gyurmához hasonlított). Én egyszerre csak az egyik zöld tésztát díszítettem, addig a többi a hűtőben várakozott, mert amint kivesszük, hamar visszalágyul a tészta.

A receptet a Sthal magazin különszámában találtam.

Látta 324 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen, kedves vagy!

Válasz

szanto hajnalka üzente 10 éve

Nagyon szepek!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szépek.
Gratulálok!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a receptet nagyon tetszik
Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu