Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő,1 pohár tejföl 1 teáskanál+8 dkg porcukor, só, 1 egész tojás.
A töltelékhez: 1,50 kg savanykás alma reszelve, cukor ízlés szerint,fahéj.
A töltelék alá és fölé kevés kekszmorzsa és 5 dkg darált dió.
Az almát cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük.
50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. 3 dkg friss élesztőt
elkeverünk 1 kispohár tejfölben 1 teáskanál cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez. Teszünk hozzá kevés sót (1-2 csipetet), 1 egész tojást, 8 dkg porcukrot és az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva kb. fél órát pihentetjük meleg helyen, majd kétfelé osztjuk.
Az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen. Vékonyra kinyújtjuk és
kibéleljük a tepsit (nagy gáztepsiben sütöttem). Az alsó lapot meg-
szórjuk dióval és kekszmorzsával, rákenjük a kihült párolt almát, a
tetejét is megszórjuk dióval és morzsával, majd befedjük a másik
tésztalappal. A tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tojással
és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Kevés félretett tésztával díszíthetjük a tetejét (lekenés előtt).
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 14 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!