Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karamellás, tejszínes torta
Hozzávalók:
A piskótához:
12 db tojás
12 evőkanál kristály cukor
9 evőkanál finom liszt
3 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
2 csomag karamellás pudingpor
7 dl tej
6 evőkanál cukor
25 dkg ráma margarin
2 dl habtejszín
1/2 csomag tortadara
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral. A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 3 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!