Finomságok Konyhája: horvát sütemények 2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

horvát sütemények 2

Fehér albínó pite
Hozzávalók:
Tészta
• 350g rétes liszt
• 350g finomliszt
• 1tojás
• 1tojásfehérje
• 150g vaj
• 50g zsír
• 2 evőkanál tejföl
• ½ teáskanál sütőpor
• 1evőkanál rum
• 100g cukor
Krém
• 1200ml tej
• 4 evőkanál kukoricakeményítő
• 4 evőkanál liszt
• 2 vaníliás cukor
• 250g vaj
• 200g cukor
• 100g fehér csokoládé
• 2-3 evőkanál rum
1. Jól keverjük össze a tojást és cukrot, majd tegyük bele az olvasztott zsírt és az egyéb összetevőket. Tésztát osszuk 5 golyóra és fél órát hűtsük
2. KRÉM KÉSZÍTÉSE
Egy kis tejet a liszttel és a kukoricakeményítővel keverjük el, hogy csomómentes legyen. A maradék tejet és a vaníliás cukrot forraljuk fel. Főzzük sűrűre a lisztes, keményítős péppel. Amikor még forró tegyük bele a csokoládét, keverjük össze.
3. Vajat és a cukrot jól keverjük ki (finomabb lesz, ha porcukrot adunk hozzá). Végül adjuk hozzá a citromot és a rumot. Ha már langyos csak a lisztes mártásunk keverjük össze őket.
4. TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
Fél óra hűtőben való pihentetés után kinyújtjuk a cipókat. Minden lapot két sütőpapír között nyújtunk ki, Minél vékonyabbra. A széleit lefaraghatjuk és visszalapogathatjuk, oda ahol úgy találjuk, hogy nem egyenletes. Újból rátesszük a sütőpapírt és tovább nyújtjuk, hogy egyforma lapokat kapjunk. Nekem 340X300 mm-re sikerült. Nem muszáj lisztezni, mert a sütőpapírra nem fog ráragadni. Sütőpapírral együtt tegyük a sütőlemezre.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
6. Süssük világos színűre a lapokat. (kb. 4-5 perc)
7. Még langyosan betölthetjük a lapokat a krémmel (egyenlő rétegekben).
8. Pihentessük a süteményt, egy éjszakát, másnapra megpuhulnak a lapok és lehet szépen szeletelni.

Látta 722 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ildikó! Nagyon szép,és gondolom fincsi sütit készítettél.
Ahogy olvasom,én az Anyukám 6laposára emlékeztet,csak az csokis főzött krémmel készül.Üdv:Babi

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Nem ismerem ezt a sütit, de biztosan finom lehet. A szalagárés sütihez tudnám hasonlítani. Mit vontad be a tetejét, hogy ilyen szép fénye van?
Üdv.
Évi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez valami fantasztikus!!!

Válasz

molnár veronika üzente 12 éve

Jól néz ki!Kifogom próbálni.Üdvözlettel Veronika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gratulálok a finom és szép sütihez Ildikó.
Örülök,hogy Te is bekapcsolódtál a klubba.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu