Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fehér albínó pite
Hozzávalók:
Tészta
• 350g rétes liszt
• 350g finomliszt
• 1tojás
• 1tojásfehérje
• 150g vaj
• 50g zsír
• 2 evőkanál tejföl
• ½ teáskanál sütőpor
• 1evőkanál rum
• 100g cukor
Krém
• 1200ml tej
• 4 evőkanál kukoricakeményítő
• 4 evőkanál liszt
• 2 vaníliás cukor
• 250g vaj
• 200g cukor
• 100g fehér csokoládé
• 2-3 evőkanál rum
1. Jól keverjük össze a tojást és cukrot, majd tegyük bele az olvasztott zsírt és az egyéb összetevőket. Tésztát osszuk 5 golyóra és fél órát hűtsük
2. KRÉM KÉSZÍTÉSE
Egy kis tejet a liszttel és a kukoricakeményítővel keverjük el, hogy csomómentes legyen. A maradék tejet és a vaníliás cukrot forraljuk fel. Főzzük sűrűre a lisztes, keményítős péppel. Amikor még forró tegyük bele a csokoládét, keverjük össze.
3. Vajat és a cukrot jól keverjük ki (finomabb lesz, ha porcukrot adunk hozzá). Végül adjuk hozzá a citromot és a rumot. Ha már langyos csak a lisztes mártásunk keverjük össze őket.
4. TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
Fél óra hűtőben való pihentetés után kinyújtjuk a cipókat. Minden lapot két sütőpapír között nyújtunk ki, Minél vékonyabbra. A széleit lefaraghatjuk és visszalapogathatjuk, oda ahol úgy találjuk, hogy nem egyenletes. Újból rátesszük a sütőpapírt és tovább nyújtjuk, hogy egyforma lapokat kapjunk. Nekem 340X300 mm-re sikerült. Nem muszáj lisztezni, mert a sütőpapírra nem fog ráragadni. Sütőpapírral együtt tegyük a sütőlemezre.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
6. Süssük világos színűre a lapokat. (kb. 4-5 perc)
7. Még langyosan betölthetjük a lapokat a krémmel (egyenlő rétegekben).
8. Pihentessük a süteményt, egy éjszakát, másnapra megpuhulnak a lapok és lehet szépen szeletelni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!