Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Piskóta:5 tojásos kakaós piskótát készítünk.
Az 5 tojás sárgáját kikeverek 20 dkg cukorral,10 ek. vízzel,20 dkg
liszttel és fél csomag sütőporral.A lisztből kiveszek két evőkanállal és kakaóval helyettesítem.
Az 5 tojás fehérjét felverem 10 dkg cukorral.
A felvert tojás fehérjét hozzá adom óvatosan a sárgájához.
Közepes tepsiben megsütöm.
Krém:fél liter tej kell hozzá.
A tejből kiveszek egy csészével és langyosra melegítem.
A másik csészében teszek 15 gr.granulált zselatint (Dr.Oetker) és lassan-adagolom a zselatinhoz a tejet és jól-jól ki keverem ne legyen csomó benne.Előbb nagyon pici tejet adjunk hozzá, aztán lassacskán a többi tejet a csészéből.
5 tojás sárgáját kikeverek 30 dkg. cukorral,2 tele kanál liszttel és a többi tejjel ,ami megmaradt a fél literből,és végül a zselatin keveréket.Oda tesszük főni és sűrűre főzzük állandó kevergetéssel
.Hagyjuk kihűlni.
Miután kihűt bele tesszük a krémet a fagyasztóba egy órára.
Addig felverünk fél liter tejszínt keményre,és miután ki vesszük a krémet,a tejszínhez adagoljuk sorban és jól felverjük együtt
.Ezt a krémet ketté osztjuk.
Egyik felében teszünk két kis kanál kakaót,a másik fehér marad.
A piskótát rumos sziruppal jól meglocsoljuk,aztán jön erre a fehér krém,és utána a barna krém. – Hajni Szantone Varga társaságában itt: Arad,
|
|
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!