Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
1 dkg cukor
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttattam, a lisztet a margarinnal elmorzsoltam, hozzáadtam az élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól kidolgoztam félkemény rétestésztává, amit fél óráig pihentettem.
A medvehagyma leveleket megmostam, jól lecsepegtetettem és vékony csíkokra vágtam.
A tésztát kinyújtottam, rászórtam a vágott medvehagymalevelek felét,
és az egészet felcsavartam, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítottam,
felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetettem.
Akkor ismét kinyújtottam és megszórtam a maradék medvehagymalevéllel és az
előbbi módon felcsavartam, ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megrácsozzuk és
közepes méretű pogácsákat szaggattam belőle.
Tojással megkentem, a tepsiben még 10 percig pihentetettem majd szép pirosra sütöttem.
Egészen könnyű volt a tésztája, a medvehagyma pedig különlegesen jó ízt adott neki.
Köszönet a medvehagymáért Körtvélyessy Andikának, a receptért pedig Bérciné Ilikének.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!