Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Káposztás béles
Hozzávalók:
a tésztához
30 dkg liszt,
25 dkg margarin
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál ecet
2 teáskanál só.
A töltelékhez
1 kg fehér káposzta,
1 evőkanál zsír
1 evőkanál só,
frissen őrölt bors
A tészta kenéséhez
1 db felvert tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, téglalap alakúra nyújtottam feltekertem, majd a tekercset lelapítottam. A kapott négyszög alakú tészta két rövidebb oldalát középre hajtottam, majd félbe hajtottam. Fóliába csomagolva hűtőbe tettem legalább 2 óra hosszat. Közben kétszer hajtogattam úgy, hogy a tésztát téglalap alakúra nyújtottam, majd háromrétegűre hajtottam.
Amíg a tészta pihent, elkészítettem a tölteléket.
A káposztát legyalultam, besóztam. Amikor levet eresztett kinyomkodtam a sóból, a felhevített zsíron barnára pirítottam, közben frissen őrölt borssal fűszereztem.
A pihentetett tésztát 2-3 mm vastagságú nagy téglalappá nyújtottam. A hosszabb oldalára kétujjnyi csíkban káposztás tölteléket tettem, tekertem a tésztán egyet, majd a töltött tekercset levágtam a kinyújtott tésztáról és 5-6 cm-es darabokra vágtam, így jártam el mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogytak.
A kapott béleseket sütőpapírral bélelt tepsire tettem, felvert tojással megkentem és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranysárgára sütöttem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 58 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!