Finomságok Konyhája: medvehagyma (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

medvehagyma

Biztosan sokan ismerik, én még csak most jutottam hozzá először. Igen finom, nagyszerű növény és ráadásul még jótékony hatással is van a szervezetünkre.

Látta 568 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönöm Jolcsikám a medve hagyma linket és a hasznos tudnivalókat róla.

Bizony le lehet fagyasztani és nem csak szezonálisan lehet sütni majd a finom pogácsákat.
Puszi:Edit.

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Háztartás Ma
Egészség – idő – pénz http://www.haztartas-ma.hu/index.php/haztartas/medvehagyma-tartositasa/

Innen másoltam az alábbi megjegyzést!Puszillak Benneteket,Jolcsi

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Egy ismerősöm szedte és küldte el Komló környékéről. Jó íze van még így nyersen is. Úgy tudom, hogy le is lehet fagyasztani.

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Ha megkedvelted a medvehagymát – én nagyon finom levest készítettem belőle – érdemes néhány csomaggal lefagyasztani, hogy az év más időszakaiban is készíthess medvehagymás ételeket. Mivel ennek a növénynek a levele csak március-áprilisban használható fel, még van egy heted, hogy néhány csomóval beszerezz a piacon. Én már lefagyasztottam, most elmondom neked, hogyan tartósíthatod ezt az enyhén fokhagyma illatú, divatossá vált növényt.




Vigyázz, ne tömd tele medvehagymával a fagyasztódat, másnak is maradjon hely, hiszen az eltevés még csak ezután kezdődik igazán.



Előkészítés:

Ha nagyon finnyás vagy, eltávolíthatod a szárakat. Én nem tettem. Jamie Olivertől tudom (sajnos, nem személyesen), hogy a növények szárában több aroma van, mint a levelében, ezért szárastól dolgoztam fel. Megmosod, lecsepegteted, és egy vágódeszkán vékony szeletekre felvágod. A felvágott medvehagymát zacskókba teszed. Az a javaslatom, hogy annyi zacskóban helyezd el, amennyi csomót a piacon vásároltál. Ha nagyobb mennyiségre van szükséged, két zacskót is feldolgozhatsz.

A zacskókat nyitott állapotban a hűtőszekrényben előhűtöd néhány óra hosszat. Azért kell ilyenkor a zaacskók száját nyiva hagyni, hogy a meleg levegő ne csapódjon le a zacskóban nedvesség formájában.

Közben előkészíted a feliratozást. Ahány zacskó, annyi cimkét készítesz. Ne csak a nevet írd rá, hanem a fagyasztás időpontját is. Ez később még jól jöhet. Ne gondold, hogy úgyis megismered. Könnyen összetévesztheted például vágott spenóttal.



Fagyasztás:

Amikor lehült, lezárod a zacskókat, felcimkézed és a mélyhűtő szekrény vagy láda fagyasztó részébe teszed. 24 óra után átrakhatod a tárolóba.

Forrás:http://www.haztartas-ma.hu/index.php/haztartas/medvehagyma-tartositasa/

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Mifelénk is van az egyik erdőben!Sokáig nem tudtam elképzelni,hogy miért érzek hagyma szagot,ha arra megyünk.Most még nem tűnt fel!Már most is van?Tudom,addig kell szedni,amíg nem virágzik!Ugye?Leszoktad fagyasztani,mert akkor szedek többet!Puszi,Jolcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Évikém,hogy bemutattad.
Kellemes napot kívánok:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akkor nem saját szedésű?Honnan kaptad meg szabad kérdezni?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 hónapja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu