Finomságok Konyhája: medvehagyma (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13011 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

medvehagyma

Biztosan sokan ismerik, én még csak most jutottam hozzá először. Igen finom, nagyszerű növény és ráadásul még jótékony hatással is van a szervezetünkre.

Látta 561 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönöm Jolcsikám a medve hagyma linket és a hasznos tudnivalókat róla.

Bizony le lehet fagyasztani és nem csak szezonálisan lehet sütni majd a finom pogácsákat.
Puszi:Edit.

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Háztartás Ma
Egészség – idő – pénz http://www.haztartas-ma.hu/index.php/haztartas/medvehagyma-tartositasa/

Innen másoltam az alábbi megjegyzést!Puszillak Benneteket,Jolcsi

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Egy ismerősöm szedte és küldte el Komló környékéről. Jó íze van még így nyersen is. Úgy tudom, hogy le is lehet fagyasztani.

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Ha megkedvelted a medvehagymát – én nagyon finom levest készítettem belőle – érdemes néhány csomaggal lefagyasztani, hogy az év más időszakaiban is készíthess medvehagymás ételeket. Mivel ennek a növénynek a levele csak március-áprilisban használható fel, még van egy heted, hogy néhány csomóval beszerezz a piacon. Én már lefagyasztottam, most elmondom neked, hogyan tartósíthatod ezt az enyhén fokhagyma illatú, divatossá vált növényt.




Vigyázz, ne tömd tele medvehagymával a fagyasztódat, másnak is maradjon hely, hiszen az eltevés még csak ezután kezdődik igazán.



Előkészítés:

Ha nagyon finnyás vagy, eltávolíthatod a szárakat. Én nem tettem. Jamie Olivertől tudom (sajnos, nem személyesen), hogy a növények szárában több aroma van, mint a levelében, ezért szárastól dolgoztam fel. Megmosod, lecsepegteted, és egy vágódeszkán vékony szeletekre felvágod. A felvágott medvehagymát zacskókba teszed. Az a javaslatom, hogy annyi zacskóban helyezd el, amennyi csomót a piacon vásároltál. Ha nagyobb mennyiségre van szükséged, két zacskót is feldolgozhatsz.

A zacskókat nyitott állapotban a hűtőszekrényben előhűtöd néhány óra hosszat. Azért kell ilyenkor a zaacskók száját nyiva hagyni, hogy a meleg levegő ne csapódjon le a zacskóban nedvesség formájában.

Közben előkészíted a feliratozást. Ahány zacskó, annyi cimkét készítesz. Ne csak a nevet írd rá, hanem a fagyasztás időpontját is. Ez később még jól jöhet. Ne gondold, hogy úgyis megismered. Könnyen összetévesztheted például vágott spenóttal.



Fagyasztás:

Amikor lehült, lezárod a zacskókat, felcimkézed és a mélyhűtő szekrény vagy láda fagyasztó részébe teszed. 24 óra után átrakhatod a tárolóba.

Forrás:http://www.haztartas-ma.hu/index.php/haztartas/medvehagyma-tartositasa/

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Mifelénk is van az egyik erdőben!Sokáig nem tudtam elképzelni,hogy miért érzek hagyma szagot,ha arra megyünk.Most még nem tűnt fel!Már most is van?Tudom,addig kell szedni,amíg nem virágzik!Ugye?Leszoktad fagyasztani,mert akkor szedek többet!Puszi,Jolcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Évikém,hogy bemutattad.
Kellemes napot kívánok:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akkor nem saját szedésű?Honnan kaptad meg szabad kérdezni?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...

Kőszeghy Anna 9 órája új képet töltött fel:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu