Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tk Dr.sütőpor
7 evk+4 dl tej
2,5 kg alma
2,5 dl almalé
2 zacskó Dr.vanillia pudingpor(főzős)
8 lap vagy 24 g zselatin
300 g tejfől
1 vanilliarúd
1 dl tojáslikör
500 g tejszín
Elkészítés:
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük.Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet,és közben hozzáadunk 7 evk. tejet.Margarinnal kikent 32x39 cm-es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 10 pecig sütjük.
A meghámozott,feldarabolt almát 10 dkg cukorral,az alma-és citromlével meg a citromhéjjal felforraljuk,majd fedő alatt 5-6 percig főzzük.
Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport,a maradék tejjel felöntjük és 1 percig fözzük.Fémtálban kb. 45 perc alatt kihütjük.
Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk,és hűtőbe tesszük.A tejfölt a vanílliavelővel és a többi cukorral ízesítjük.A felmelegített likörben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük,majd a többi tejfölhöz adjuk,és hűtöbe teszzük.A tejszínt felkeverjük.A habot a krémbe forgatjuk,és 5 evk kivételével a kompótra simítjuk.A félretett habbal,likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük.
|
|
Garáz József írta 12 órája a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:
Anna! Minden résztvevőnek gratulálok. Ügyesek vagytok.
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:
Alexandra unoka menyünk sütötte nekünk ezeket a finom ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Átadom Nellikének .
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:
Gratulálok Nellikének! Nagyon ügyes, és nagyon guszta ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spenót főzelék főtt tojással.
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Karfiol leves, csirkemell Cordon bleu, petrezselymes ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves pirított kenyér kockákkal, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!