Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hirdetés
Hozzávalók ( 4 adaghoz):
400 g alma
90 g nyírfacukor
50 g teavaj
50 g darált dió
50 g teljes kiőrlésű liszt
4 dl tej
3 db tojás
6-7 levél (1g) citromfű
Fahéjas öntet:
5 teáskanál (45g) nyírfacukor
2 teáskanál (20g) teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál (4g) fahéj
3 dl tej
2 dl tejszín
1 db tojás
Elkészítése:
1. Az almákat pucoljuk meg és vágjuk vékony karikákra, a diót pedig daráljuk le. A süteményhez szükséges tejet tegyük fel forrni. Eközben a teavajat olvasszuk meg, és keverjük hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, majd a felforrósított tejet.
2. A citromfüvet vágjuk apróra és ezt is keverjük hozzá, a nyírfacukorral együtt. Amikor már kihűlt, a tojás sárgáját is adjuk hozzá, majd az előzőekben felhabosított tojásfehérjéket.
3. Végül kivajazott jénai tálban az almából képezzünk réteget, majd öntsük le a citromfüves mártással, és ezt még egyszer ismételjük meg. A tetejére szórjuk rá a darált diót. Kb. 35 percig süssük 165 °C-on, fóliával lefedve, hogy a dió meg ne égjen.
4. Legvégül készítsük el a fahéjas öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, nyírfacukrot, és csomómentesre keverjük ki. Miután kicsit kihűlt a tojás sárgáját és a fahéjat is keverjük hozzá.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1957 kcal; 489 kcal/adag
CH tartalom: 201 g; 502 g/adag
A Salubrity blog azoknak készült, akik odafigyelnek önmagukra, az egészségükre és hosszú életre vágynak. Ételeink elkészítése során törekszünk az egyensúly megtartására, a vegyes étrend kialakítására. A szélsőségeket mellőzzük, és a különböző ételérzékenységgel küszködőknek is megpróbálunk segíteni."
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 20 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 20 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 22 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-fehér sütemény
Málnás desszert
Vargányás húsgombócleves
Zöldborsós borjúragu sült burgonyával