Finomságok Konyhája: Sütőtökös szelet habbal (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sütőtökös szelet habbal

Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojássárgája, 7 dkg vaj/margarin, 15 dkg rétesliszt (a töltelék lágysága miatt), 2,5 dkg élesztő, 30 ml tej (2 evőkanál), 1 csomag vaníliás cukor.
Töltelékhez: 50 dkg sütőtök húsa (párolt/sült), 10 dkg porcukor (sütőtök édessége alapján), 1,5 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 1 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, pici só.
Tésztára: darált dió vagy zsemlemorzsa.
Hab a tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tepsi mérete 20 × 25 cm. Előző nap megsüthetjük a tököt. Megmossuk, négyfelé vágjuk, a magját kikaparjuk. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával, és 180°C-os sütőben puhulásig, kb. 35-45 percig sütjük (villapróba). – A húsát kikaparjuk egy tálba, ha meghűlt letakarjuk és felhasználásig hűvös helyre tesszük.

1. - A süteményhez először a sütőtökkrémet készítjük el: Villával összetörjük, beletesszük a porcukrot, a mézeskalács fűszert, a vaníliás pudingport, citromhéjat. Összekeverjük simára. – A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, beleforgatjuk a tökös masszába. A tészta elkészítéséig pihentetjük.

2. - A tésztához a vajat/margarint a tojással, vaníliás cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát kapunk. Lisztezett munkalapon a tepsi méretére nyújtjuk, majd sodrófa segítségével a tepsibe – aminek az oldalait körbe kibélelünk sütőpapírral – tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval/zsemlemorzsával, ráöntjük a sütőtökös krémet. Elegyengetjük, majd letakarva pihentetjük 40 percet. Előmelegített forró sütőbe tesszük, 10 perc után visszavesszük 170-180°C-ra, és még 20 percig sütjük.

3. - A tetejére közben a tojásfehérjét félig felverjük, majd adagolva hozzá a cukrot kemény habbá verjük. A sütőből kivesszük a tepsit – visszavesszük a sütőt 130°C-ra –, és a kemény habot egyenletesen rákenjük a krémre. Visszatesszük a sütőbe, és csak szárítjuk kb. 10 percig (kitámaszthatjuk a sütő ajtaját, vagy 2-3 percenként kinyitjuk, hogy a gőz távozzon). Kihűlés után, hideg vízbe mártott (szárazra törölt) éles késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk.
Lehet a tetejére a tojáshab helyett tejszínhab réteget is tenni, vagy ízlés szerint mázzal bevonni. – Valamint a tojásfehérje habot ízesíthetjük is (pl. citromkrém/lemon curd, csoki stb.). (Saját recept)

Látta 255 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen számomra is érdekes a sütőtök, csak sajna nem szeretem!

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Szívesen megkóstólnám, kíváncsi lennék az ízére márcsak a sütőtök miatt is! A hab egyszerűen bámulatos.
Puszi.
Évi

Válasz

szasz emma üzente 13 éve

Jol nez ki:)))

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 23 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu