Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 l tej
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
2 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étkezési keményítő/liszt
Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.
Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk. Félre húzzuk a lábast.
A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet. Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk. Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.
Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat. Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés: Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!