Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
MENTÁS KEKSZ
Tészta:
270 g finomliszt
30 g holland kakaópor
1 tk. sütőpor
200 g hideg vaj
80 g porcukor
csipet só
1 tojás
1 tojás sárgája
Krém:
100 g csokoládé
50 ml tejszín
100 g mascarpone
mentaszirup (vagy friss mentaág)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és hűtőbe tesszük. 1-2 órára.
Elkészítjük a krémet, a tejszínt meglangyosítjuk, beleteszünk összetördelt mentaleveleket és hagyjuk benne ázni jó félórát. Eztán leszűrjük, beletesszük a csokit és gőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük. A mascarponet hozzákeverjük.
A tészta hengerből kb. 3 mm-es szeleteket vágunk, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A kihűlt a korongokat megtöltjük a mentás krémmel.
Ha erősebb mentás ízt szeretnénk, apróra vágott mentaleveket tehetünk a krémbe.
Eredeti recept Limara péksége oldalán, csak egy kicsit változtattam rajta :)
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!