Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tíz deka zsírt, 15 deka cukrot, 3 ek. folyós mézet, 1 dl tejet, 2 egész tojást, 3 narancs lereszelt héját, 1 narancs kifacsart levét,csipet őrölt fahéjat meg szegfűszeget gőz fölött kikeverek. Mikor már kezd sűrűsödni beleteszek 1 kávéskanál szódabikarbónát (óvatosan, nehogy kifusson, mert ez habzik), elzárom alatta a gázt és fakanállal belekeverek fél kiló lisztet. Kicsit átgyúrom a tésztát és legalább 1 óraát (de 1 éjszakát is lehet) hideg helyre teszem. Elővéve ismét átgyúrom kicsit, majd lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtom és különböző mintájú formákkal kiszaggatom. Rögtön sütöm is 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig. Hirtelen kell sütni rövid ideig.Ebből a mennyiségből két nagy gáztepsivel kijön. Míg a második tepsi sül, addig az első adagot azon forrón lekenem citromos cukormázzal, amit úgy készítek, hogy citromlét porcukorral tapétaragasztó állagúra keverek, de narancs, vagy meggybefőtt levével is lehet.A további díszítés kinek-kinek a fantáziája szerint nagyon sokféle módon történhet. Ez a legkedvesebb mézessütemény receptem, mert ez mindig puha. Frissen is jó, de légmentes csomagolásban hónapokig eláll.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!