Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tíz deka zsírt, 15 deka cukrot, 3 ek. folyós mézet, 1 dl tejet, 2 egész tojást, 3 narancs lereszelt héját, 1 narancs kifacsart levét,csipet őrölt fahéjat meg szegfűszeget gőz fölött kikeverek. Mikor már kezd sűrűsödni beleteszek 1 kávéskanál szódabikarbónát (óvatosan, nehogy kifusson, mert ez habzik), elzárom alatta a gázt és fakanállal belekeverek fél kiló lisztet. Kicsit átgyúrom a tésztát és legalább 1 óraát (de 1 éjszakát is lehet) hideg helyre teszem. Elővéve ismét átgyúrom kicsit, majd lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtom és különböző mintájú formákkal kiszaggatom. Rögtön sütöm is 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig. Hirtelen kell sütni rövid ideig.Ebből a mennyiségből két nagy gáztepsivel kijön. Míg a második tepsi sül, addig az első adagot azon forrón lekenem citromos cukormázzal, amit úgy készítek, hogy citromlét porcukorral tapétaragasztó állagúra keverek, de narancs, vagy meggybefőtt levével is lehet.A további díszítés kinek-kinek a fantáziája szerint nagyon sokféle módon történhet. Ez a legkedvesebb mézessütemény receptem, mert ez mindig puha. Frissen is jó, de légmentes csomagolásban hónapokig eláll.
|
|
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 5 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 5 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 5 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 5 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
Domján Mária írta 5 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok
Domján Mária írta 5 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Anna! Nagyon szépen köszönöm.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!