Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tíz deka zsírt, 15 deka cukrot, 3 ek. folyós mézet, 1 dl tejet, 2 egész tojást, 3 narancs lereszelt héját, 1 narancs kifacsart levét,csipet őrölt fahéjat meg szegfűszeget gőz fölött kikeverek. Mikor már kezd sűrűsödni beleteszek 1 kávéskanál szódabikarbónát (óvatosan, nehogy kifusson, mert ez habzik), elzárom alatta a gázt és fakanállal belekeverek fél kiló lisztet. Kicsit átgyúrom a tésztát és legalább 1 óraát (de 1 éjszakát is lehet) hideg helyre teszem. Elővéve ismét átgyúrom kicsit, majd lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtom és különböző mintájú formákkal kiszaggatom. Rögtön sütöm is 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig. Hirtelen kell sütni rövid ideig.Ebből a mennyiségből két nagy gáztepsivel kijön. Míg a második tepsi sül, addig az első adagot azon forrón lekenem citromos cukormázzal, amit úgy készítek, hogy citromlét porcukorral tapétaragasztó állagúra keverek, de narancs, vagy meggybefőtt levével is lehet.A további díszítés kinek-kinek a fantáziája szerint nagyon sokféle módon történhet. Ez a legkedvesebb mézessütemény receptem, mert ez mindig puha. Frissen is jó, de légmentes csomagolásban hónapokig eláll.
|
|
Garáz József írta 1 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Eszerházy torta képhez:
Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!