Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Verdens Beste
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg vaj
22 dkg porcukor
6 tojássárgája
1 egész tojás
7 ek.tej
1 vaníliás cukor
22 dkg liszt
1 sütőpor
Habhoz:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
Szóráshoz:
15 dkg mandulaforgács
A krémhez:
8 dl tej
2 vaníliás cukor
3 csg vaníliás pudingpor
6 ek. cukor
3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal,puha vajjal habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35×35 cm-es lemez tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk.
Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.
A krém készítése:
A vaníliás pudingporokat,cukrokat 2 dl tejben simára keverjük,majd hozzá keverjük a többi tejet is és felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás:
A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk.
Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül.
Enyhén porcukorral megszórtam.
Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom.
Vassné Edit receptje.
Nem volt mandulaforgácsom, viszont volt mandulám, durvára vagdostam és azt tettem rá.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!