Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Német kalács vagy Stollen
60deka liszt
5deka élesztő
2deci tej
5deka cukor
1egész tojás
Csipet só
25deka puha margarin
15deka mazsola
5deka mandula
5deka dió
5deka kockára vágott aszalt gyümölcs
5deka kandírozott narancs héjapróra vagdalva
2kanál rum
10deka porcukor
Az élesztőt felfuttatjuk
A liszthez hozzáadom. a tojást az élesztőt és kemény tésztává gyúrom.15percig kelesztem utána beledolgozom a margarint és a gyümölcsöket..duplájára kelesztem.Kelés után átgyúrom a tésztát kinyújtom és összetekerem.én őzgerinc formába sütöttem .Amikor kisűlt még melegen vajjal lekentem és porcukorral beszórtam
Non plus ultra
Hozzávalók:
28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
A tetejére
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 pici só
1-csepp citromlé
A megtöltéshez:
10-15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat.
Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot,sót,citromlevet.
A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!