Finomságok Konyhája: Stollen és Non plus ultra (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Stollen és Non plus ultra

Német kalács vagy Stollen

60deka liszt
5deka élesztő
2deci tej
5deka cukor
1egész tojás
Csipet só
25deka puha margarin
15deka mazsola
5deka mandula
5deka dió
5deka kockára vágott aszalt gyümölcs
5deka kandírozott narancs héjapróra vagdalva
2kanál rum
10deka porcukor
Az élesztőt felfuttatjuk
A liszthez hozzáadom. a tojást az élesztőt és kemény tésztává gyúrom.15percig kelesztem utána beledolgozom a margarint és a gyümölcsöket..duplájára kelesztem.Kelés után átgyúrom a tésztát kinyújtom és összetekerem.én őzgerinc formába sütöttem .Amikor kisűlt még melegen vajjal lekentem és porcukorral beszórtam

Non plus ultra

Hozzávalók:

28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej

A tetejére

3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 pici só
1-csepp citromlé

A megtöltéshez:
10-15 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat.
Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot,sót,citromlevet.
A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.

Látta 165 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépek lettek Marikám.
Ügyes vagy.
Köszönjük szépen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm, a formája lehetne szebb is, de majd legközelebb, az íze isteni!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Marika.
Gratulálok és örülök, hogy ízlik.
Ügyes vagy.Puszi Marcsi

Válasz

Szalai Antalné üzente 11 éve

Ügyes munka!!!Puszi!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon ügyes vagy Marika! Szép estét!Puszi.Zsuzsa

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Nagyon ügyes vagy Marika!
mi is gyártottuk egész délután az eszkimó kunyhót.
P.ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A mai alkotásom karácsonyra. Nagyon finom a stollen csak a sarkát kóstoltuk meg,gyorsan el is tüntettem, hogy maradjon meg karácsonyra. Egyébként az eredeti sem sárga. A Non plus ultrát most sütöttem elöször, Editke rec.alapján. Valami Isteni finom,egyenlöre ennyit ragasztottam össze a fénykép kedvéért. Most leülök és ragasztgatom tovább. Kellemes estét mindenkinek.

Válasz

Molnár Jutka üzente 11 éve

Hú de ügyes vagy Marika!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu