Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lambada szelet
Tészta:
• 4 tojás
• 20 dkg cukor
• 4 evőkanál víz
• 12,5 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 2 evőkanál kakaópor
Krém:
• 25 dkg margarin
• 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiségben)
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 5,5 dl tej
Máz:
• 10 dkg csokoládé
• 1 evőkanál étolaj
• 2 evőkanál kókuszreszelék
Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. Kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a fele krémet rákenjük az egyikre. Rátesszük a másik lapot, arra pedig a másik fele krémet kenjük rá.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a krémre csurgatjuk. A tálcán lévő süteményt egy kissé a kezemmel rázogattam és ütögettem, így a csokoládé egyenletesen elterült a krémen. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Vassné Editke rec.alapján készítettem.
|
|
Garáz József 1 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 1 órája a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!