Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vajas sajtos kifli
50 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg friss élesztő
1 tojás
kb. 3 dl langyos tej
1 tk kristálycukor
1 csapott ek só
Kenéshez:
10 dkg sós vaj
Töltelék:
kb. 10 dkg sajt
Tetejére:
1 tojássárgája
pici víz
reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
Közepébe mélyedést készítünk.
Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel.
Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk.
Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat.
Ha túl lágy lenne a tészta állaga,akkor pici lisztet adunk még hozzá.
Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek.
Az egyik korongot kenjük meg lágy, sós vajjal , majd illesszünk rá egy sima korongot és sodrófával kissé lapogassuk el, hogy jól összeragadjanak.
Az így kapott tésztakorongot 8 cikkbe vágjuk, a szélesebbik végükbe egy kisebb sajt darabot teszünk, kiflivé tekerjük.
A maradék tésztabucikkal ugyanígy járunk el.
A kifliket helyezzük sütőpapírral borított tepsibe , tetejüket kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal.
Meleg helyen, konyharuhával lefedve kelesszük további 20 percig .
Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 170 fokra állítjuk és aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
Editke rec.alapján sütöttem.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!