Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mákos-diós kelt prósza kukoricalisztből
• Tészta:
• 60 dkg kukoricaliszt
• 5 dkg élesztő
• 0.5 liter tej
• 10 dkg margarin
• 10 dkg cukor
• 4 db tojás
• só
Töltelék:
Cukros mák, cukros dió,citrom resz.héja,vaniliás cukor
Meggy vagy cseresznye befőtt, lecsepegtetve.
Elkészítés
Kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi cukrot a margarinnal, és a tojásokkal habosra keverjük, beletesszük a sót és a vaníliás cukrot is. A feljött élesztő hozzáadásával, majd a liszttel és a maradék tejjel kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, langyos helyen.
Közben összekeverjük a mákot a diót a cukorral, és a reszelt citrommal,vaniliáscukorral. Fagyos zsírral kikenjük a tepsit, és kilisztezzük vagy sütőpapírral béleljük. A megkelt tészta felét belesimítom a tepsibe, egyik felére a mákos másik felére a diós keveréket teszem,majd rásimitom a tészta másik felét.Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam a tetejét.
A mákból és dióból 1-2 evőkanálra valót hagyjunk, ebbe meghempergetjük a lecsepegtetett befőttet, és szépen rárakjuk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Aki szereti porcukorral is meg lehet hinteni.
A recepttől eltérően csak fél adaggal készítettem, mert azt hiszem csak ketten fogjuk a Papával megenni.
|
|
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!