Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sajtos croissant
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 kis pohár kefir vagy natúr joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
2 db tojás
1 csapott ek. só
1 tk. cukor
Továbbá:
25 dkg hideg margarin
20 dkg reszelt sajt
A kiflik lekenéséhez:
1 db tojás
1 ek. tejföl
szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk,1/2 dl langyos tejben 1 mk. cukorral összekeverve felfuttatjuk.
A lisztet kelesztő tálba szitáljuk.
A liszt közepébe mélyedést formálunk,bele ütjük a tojásokat,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a sót,kefirt,a megmaradt cukrot és langyos tejet.
Jól kidolgozzuk.
A kelesztő tál fedelét rátesszük a tálra és 2 órát a hűtőben kelesztjük.
Előző nap is le lehet dagasztani és másnap kisütni.
A megkelt tésztát 8 db-ba vágjuk, cipókat formálunk belőlük.
Egyenként 3-4 mm-re ,kör alakra kisodorjuk.
A hideg margarint reszelünk mindegyik tetejére,csak az utolsóra nem.
A 25 dkg margarint a 7 kör alakra osztjuk el.
A margarinra, reszelt sajtot szórunk,majd befedjük a 2. kör alakú tésztánkkal,megint reszelt margarin,reszelt sajt,3. tészta.
Addig folytatjuk, míg el nem fogy.
Azután sodrófával 3-4 mm-re kisodorjuk,16 db cikkre vágjuk és a külső szélesebb felénél feltekerjük szorosan kiflinek.
Egy nagy gáz-tepsit sütőpapírral kibélelünk, 10 db kifli fért rá.
Majd egy másik tepsire rakjuk a megmaradt kifliket.
Jó nagy kiflik lettek.
A tojást a tejföllel összekeverjük,a kifliket lekenjük,szezámmaggal megszórjuk.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk és a kifliket a hideg sütőbe tesszük.
Amíg melegszik a sütőnk, a kifli is kel.
Szép, aranysárgára sütjük.
Nagyon szép leveles lett.
Ajánlom mindenkinek.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!