Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Máglyarakás
Hozzávalók
:8-10 zsemlye,1l tej,4 tojás sárgája 2 van. cukor,7-8 evőkanál cokor,kb fél kg fagyasztott szilva,szezonban friss szilva,fahéj
A tejet feltesszük egy kicsit meglangyosítjuk,kikeverjük a tojássárgáját 3-4 kanál cukorral és a vaníliával.Beleöntjük a tejbe.Egy tepsi kizsírozunk és meghintjük morzsával,felszeljük a zsemlyéket,beleforgatjuk a tejbe majd kirakjuk az edény alját vele.A szilvát cukorral és fahéjjal megpároljuk mikróban és egyenletesen elosztjuk a zsemlyéken a maradék zsemlyével pedig befedjük.A tejet nyugodtan ráönthetjük,ha marad az áztatás után.A tojásfehérjét felverjük ízlés szerint cukorral vagy ha már kemény a hab keverhetünk bele 1 evőkanál baracklekvárt is.Rásimítjuk a zsemlye tetejére és megsütjük.
Ezt a receptet Szalainé Jucus tette közre.
Én a tölteléket így variáltam meg:
Meggylekvárral megkentem a tepsibe rakott zsemle szeleteket, rátettem a meggyszemeket majd darált cukros dióval megszórtam. Erre jött a maradék zsemle és a hab, amibe szintén kevertem 1 kanál meggylekvárt.
Nagyon finom lett.
|
|
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 13 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!