Finomságok Konyhája: Meggyes máglya rakás tálalva (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13014 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13014 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13014 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13014 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Meggyes máglya rakás tálalva

Máglyarakás

Hozzávalók
:8-10 zsemlye,1l tej,4 tojás sárgája 2 van. cukor,7-8 evőkanál cokor,kb fél kg fagyasztott szilva,szezonban friss szilva,fahéj

A tejet feltesszük egy kicsit meglangyosítjuk,kikeverjük a tojássárgáját 3-4 kanál cukorral és a vaníliával.Beleöntjük a tejbe.Egy tepsi kizsírozunk és meghintjük morzsával,felszeljük a zsemlyéket,beleforgatjuk a tejbe majd kirakjuk az edény alját vele.A szilvát cukorral és fahéjjal megpároljuk mikróban és egyenletesen elosztjuk a zsemlyéken a maradék zsemlyével pedig befedjük.A tejet nyugodtan ráönthetjük,ha marad az áztatás után.A tojásfehérjét felverjük ízlés szerint cukorral vagy ha már kemény a hab keverhetünk bele 1 evőkanál baracklekvárt is.Rásimítjuk a zsemlye tetejére és megsütjük.

Ezt a receptet Szalainé Jucus tette közre.

Én a tölteléket így variáltam meg:

Meggylekvárral megkentem a tepsibe rakott zsemle szeleteket, rátettem a meggyszemeket majd darált cukros dióval megszórtam. Erre jött a maradék zsemle és a hab, amibe szintén kevertem 1 kanál meggylekvárt.

Nagyon finom lett.

Látta 175 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt a szép szeletet már csak el kell fogyasztani, nagy kár, hogy nem én ülök ott! sok puszi: Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszi Lányok, tényleg fincsi lett, rá is járunk rendesen. Hidegen is finom.
Azért ezen a szeleten osztozkodhattok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó,ez a szelet ide repülne.
Zsuzsikám!
Örülök,hogy jössz "falatozni".
Várunk máskor is.
Puszi:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Marikám igen jól néz ki.Puszi

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Annyi jó kaja, süti van itt,hogy nyitva hagyom az ablakot és fénypostával küldhetitek!Puszi:Zsuzsa

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 15 perce a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 17 perce a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu