Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 főre
- 400 ml langyos tej
- 20 g élesztő
- 1 ek porcukor
- 300 g liszt
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- 30 g puha vaj
Töltelékhez
- 250 g túró
- 100 g mazsola
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
Először a fánk tésztát készítjük el. Langyos tejben egy kevés cukrot feloldunk és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni 20 percig langyos helyen, kb. a duplájára növekszik.
Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót egy villával áttörjük, beleütjük a 2 tojássárgájat, beleszórjuk a mazsolát, cukrokat és összeforgatjuk.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. Rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk egy villa segitségével.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütjük, tepsinként 30 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön. Vaníliás porcukorral szórjuk be.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!