Finomságok Konyhája: Gulyás – paprikás (székely módra) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gulyás – paprikás (székely módra)

Gulyás – paprikás (székely módra)
Hozzávalók 4 főre
- 60 dkg sertéscomb vagy marhahús
- 2 száll füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek őrölt édes pirospaprika
- 2 pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 6 nagyobb burgonya (piros)
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 kis erős pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 kk kis őrölt kömény
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem

Nokedlihez:

- 8 ek liszt
- 1 tojás
- csipetnyi só

Elkészítés

Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, felszeletelt kolbászt, 1 ek őrölt édes pirospaprikát és kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra szelt a paradicsomot, paprikákat, a felkockázott krumplit és ízesítjük a hozzávalókkal: 2 kis erős pirospaprika apróra vagdalva, 3 babérlevél, 1 kk kis őrölt kömény, só, bors és felöntjük vízzel.
Felforraljuk, és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg.
Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús és a burgonya.
Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve, hozzáadjuk a nokedlit. Fedő nélkül 3 percig főzzük.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk.


Nokedli vagy galuska elkészítése
Mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe beleütjük a tojást, sózzuk és eldolgozzuk, majd időnként kevés vizet hozzáadva, néhányszor megkeverve, kissé folyós nokedlitésztává keverjük. Addig kell keverni, míg hólyagos nem lesz a tészta. Nagyobb fazékban vizet forralunk, csipet sót és kevés olajat teszünk a vízbe. A tésztamasszát pihentetés nélkül (ha sokáig pihentetjük, akkor a tészta nyúlóssá válik), vizezett vágódeszkára tesszük és egy késsel forró, lobogó sós vízbe szaggatjuk. Nokedliszaggató eszköz használatával is kiszaggatható a tészta - ekkor apróbb nokedliket kapunk.
A kifőzés közben a nokedlit kevergetni kell a forró vízben, hogy a nokedlik ne ragadjanak össze illetve nehogy a főzőedény aljára ragadjanak. Amikor a zubogó forróvíz tetejére feljönnek az apró nokedlik, az azt jelzi, hogy a tészta megfőtt. 1-2 perc főzés után szűrőkanállal kihalásszuk majd lecsurgatjuk, ezt követően hideg folyó víz alatt leöblítjük.

Látta 111 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Melinda a remek receptet,gyönyörű fotót róla.
Köszönöm,hogy bemutatod a székely ételeket.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

http://buburuzabucatareasa.wordpress.com/2012/09/30/gulas-paprikas/

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu