Finomságok Konyhája: Savanyú uborka (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Savanyú uborka

Hozzávalók
- 10 kg. uborka
- 5 csomag száritot csombort
- 5 csomag száritot kapor
- 1 kg torma - (nyers gyökér)
- 300 g csípős paprika
- zeller levél
- 0,5 L 9 %-os ecet

Sós uborka leve:
- 1 l víz
- 1 ek só (durva so, ne jodos)
- 1 kk egész bors
- 3-4 babérlevél
Elkészítés:
A sós levet felforraljuk. A picinyke uborkákat egyenként kell megmosni, lehetőleg úgy, hogy a termések felszínük ne sérüljön, a sérült uborka ugyanis hamar megromlik és tönkreteszi az egész üvegnyi savanyúságot.Tehát megmossuk, begyömöszöljük az üvegbe, az üvegek aljára tesszük a kaprot, csombort, csipos paprikat, tormacsikokat. Közéjük vékonyra szelt tormacsíkokat, zeller leveleket.
A lobogó lével leforrázzuk az üvegekben lévő uborkákat. Helyezünk egy kést az üveg alá, hogy el ne repedjen.
Két napig lezáratlanul hagyjuk az üveget, csak egy tiszta papírlappal fedjük le, hogy por ne szálljon bele! Képződő habot közben állandóan leszedegetjük.
Két nap elteltével a tetejére forró ecetet öntünk, majd a tetejét rácsavarjuk és már el is tehetjük télire az üveg uborkát.

Látta 102 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szalai Antalné üzente 11 éve

Tényleg nagyon szép ez az ubi,gratulálok!Üdv:Jucus

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

En is örülök, hogy itt vagyok veletek!!!
Kellemes szép napot kívánok mindenkinek!
Sok szeretettel udv. Melinda

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindegy,hogy merre néz az uborka!
Szépek.
Örülök a receptnek is.
Üdv:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ahány ház, annyi szokás. :))
Sok szeretettel udv. Melinda

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Melinda nagyon szép az uborkád. Nekem furcsa, hogy így rakod körbe, felénk hosszára rakjuk az Úvegbe. Üdv.Ilucika

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon szép látvány!!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon gusztusos Gratulálok Puszi Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép zölden megmaradt.
Hogyan teszed el télire?

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 11 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu