Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A francia konyha, quiche Lorraine egy ízletes palacsinta, tojás, tejföl, szalonna és sajt es egy vékony tészta.
Az eredeti recept alapján a tésztat 5 percig meg kell süt honi azutan hozzáadjuk az összetevőket.
Quiche Lorraine hidegen szolgáljuk, pikniken vagy vacsorara a kertben nyáron.
Bár ez egy klasszikus francia recept, quiche Lorraine Németországból származik, a középkori királyságbol ,,Lothringen,, ; a franciak később átneveztek Lorraine.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojas
- 0.25 kk só
- 5 ek víz
A töltelékhez
- 4 szelet füstölt szalonna (húsos szalonna, ha kevésbé zsírosan szeretnénk, ugyanennyi füstölt, főtt tarja)
- 3 szál zöldhagyma(1 db vöröshagyma)
- 1 db tojás
- 1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 piros paprika
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Hozzáadjuk a 2 egesz tojast. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk a tésztát, kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb piteformát úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
Forró, előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
A tojást a tejszínnel, a sóval, borssal és reszelt sajtal egy tálban habosra keverjük. A paprika es hagymat felszeletejuk.
A tésztára terítjük a hozzavalokat, tejfolos, tojasos sajtot, hagymat, paprika es a húsos szalonnat.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.(35-40 percig).
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 10 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!