Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A francia konyha, quiche Lorraine egy ízletes palacsinta, tojás, tejföl, szalonna és sajt es egy vékony tészta.
Az eredeti recept alapján a tésztat 5 percig meg kell süt honi azutan hozzáadjuk az összetevőket.
Quiche Lorraine hidegen szolgáljuk, pikniken vagy vacsorara a kertben nyáron.
Bár ez egy klasszikus francia recept, quiche Lorraine Németországból származik, a középkori királyságbol ,,Lothringen,, ; a franciak később átneveztek Lorraine.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojas
- 0.25 kk só
- 5 ek víz
A töltelékhez
- 4 szelet füstölt szalonna (húsos szalonna, ha kevésbé zsírosan szeretnénk, ugyanennyi füstölt, főtt tarja)
- 3 szál zöldhagyma(1 db vöröshagyma)
- 1 db tojás
- 1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 piros paprika
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Hozzáadjuk a 2 egesz tojast. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk a tésztát, kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb piteformát úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
Forró, előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
A tojást a tejszínnel, a sóval, borssal és reszelt sajtal egy tálban habosra keverjük. A paprika es hagymat felszeletejuk.
A tésztára terítjük a hozzavalokat, tejfolos, tojasos sajtot, hagymat, paprika es a húsos szalonnat.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.(35-40 percig).
|
|
Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!