Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gulyás – paprikás (székely módra)
Hozzávalók 4 főre
- 60 dkg sertéscomb vagy marhahús
- 2 száll füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek őrölt édes pirospaprika
- 2 pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 6 nagyobb burgonya (piros)
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 kis erős pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 kk kis őrölt kömény
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
Nokedlihez:
- 8 ek liszt
- 1 tojás
- csipetnyi só
Elkészítés
Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, felszeletelt kolbászt, 1 ek őrölt édes pirospaprikát és kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra szelt a paradicsomot, paprikákat, a felkockázott krumplit és ízesítjük a hozzávalókkal: 2 kis erős pirospaprika apróra vagdalva, 3 babérlevél, 1 kk kis őrölt kömény, só, bors és felöntjük vízzel.
Felforraljuk, és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg.
Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús és a burgonya.
Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve, hozzáadjuk a nokedlit. Fedő nélkül 3 percig főzzük.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk.
Nokedli vagy galuska elkészítése
Mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe beleütjük a tojást, sózzuk és eldolgozzuk, majd időnként kevés vizet hozzáadva, néhányszor megkeverve, kissé folyós nokedlitésztává keverjük. Addig kell keverni, míg hólyagos nem lesz a tészta. Nagyobb fazékban vizet forralunk, csipet sót és kevés olajat teszünk a vízbe. A tésztamasszát pihentetés nélkül (ha sokáig pihentetjük, akkor a tészta nyúlóssá válik), vizezett vágódeszkára tesszük és egy késsel forró, lobogó sós vízbe szaggatjuk. Nokedliszaggató eszköz használatával is kiszaggatható a tészta - ekkor apróbb nokedliket kapunk.
A kifőzés közben a nokedlit kevergetni kell a forró vízben, hogy a nokedlik ne ragadjanak össze illetve nehogy a főzőedény aljára ragadjanak. Amikor a zubogó forróvíz tetejére feljönnek az apró nokedlik, az azt jelzi, hogy a tészta megfőtt. 1-2 perc főzés után szűrőkanállal kihalásszuk majd lecsurgatjuk, ezt követően hideg folyó víz alatt leöblítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!