Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 8 főre
- 25 dkg babapiskóta (9db/x 3sor=27db babapiskóta)
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg görög joghurt
- 3 dl tejszín
- 3 ek cukor
Grillázs
- 15 dkg dió
- 6 ek cukor
- diónyi vaj
- kávé (2 ek nescafé, 2 ek cukor es 1,5 dl forró víz)
Külső krém:
- 2 dl tejszín
(grillázs)
- 15 dkg dió
- 8 ek cukor
- diónyi vaj
Elkészítés
Grillázs elkészítés
A cukrot a vajjal aranybarnára karamellizálom . Egy teflonhoz való kanállal megkeverem . Nem kell megijedni , ha a cukor darabosan összeáll . Ahogy olvad teljesen simává válik . Hozzádobom a diót és pár pillanatig együtt pirítom . Hagyom egy kicsit kihűlt Sütő papírra ráöntöm, ha kihűlt sima deszkán össze lehet aprítani.
(a diót meg lehet piritani mielőt a cukorhoz adnánk)
A krém elkészítése:
Összekeverjük a mascarponet, görög joghurtot amely a normál joghurtnál sűrűbb, krémesebb, 3 ek cukrot, 3 dl tejszínt kemény habbá. A grillázs diót óvatosan a krémhez keverünk.
Egy hosszúkás tálat kibélelünk alufóliával. 9 db piskótát belemártjuk a kávéba, a tálba sorba helyezzük, rákenjük a krémet(1/3-dat), következik a második és a harmadik piskóta sor. Majd a maradék krémmel befedjük.
Alufóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 12 órat Kiborítjuk egy lapos tortatálra, eltávolítjuk az alufóliát, 2 dl tejszínt kemény habjával befedjük, majd a grillázs diót rátapasszuk.
Amint a tiramisu elkészült, tegyük hűtőbe, és hagyjuk bent egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
|
|
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!